Followers

Tuesday, April 12, 2011

Citer Sudah Basi Maaaaa....

Dah lama janji nak citer pasal wedding my frenzz mase saya balik kampung lepas....
Dimulakan dengan bismillah...diakhiri dengan alhamdulillah..
Begitu la sehari dalam hidup kita moga-moga dirahmati Allah...
***alahai sempat lagi awak menyanyi yek Pn Nurul....suara sodap xpe la jgkkn...winkkk***
Ok..ok...back to storie morie yek....
Malam tu saya naik bas kul 9.30 p.m dr hentian Puchong Prima then sampai Kemaman kul 3.30 a.m..
Walaupun saya nie org Ganu tapi tu la first time saya turun kat Kemaman...
Bas berhenti betul2 depan CP (Center Point) tp kalu dari Kl jadi seberang jalan CP la...**faham x..?? Xfaham buat2 faham udah..hihihihi....wink..
Nak dijadikan citer, kawan saya a.k.a pengantin wif her niece dtg ambil saya masa tu, tapi pakai keta abg ipar dia...Elok jer sya letak barang2 saya dalm keta then saya masuk keta tu mati tgh jalan...
Mmg berdebar la kan dh la tu jalan utama, tp lucky ada budak2 muda prebet sapu tolong tolak keta ke tepi jalan....
Start punya start keta still tak hidup....Budak2 tu cakap xde minyak tapi bila tgk meter ada jer minyak tu...
duk dalm 15 minit kakak kawan sy tu smpai..dia plk cuba strt keta tu tp still tak hidup...Last2 tel la tuan punya keta tu a.k.a abg ipar kawan sya..dia ckp keta tu mmg dh hbs minyak....huhuhuh.... Ape lagi suh la bebudak yg duk kat situ g bli minyak kt stesyen berdekatan.....Dah sume settle, akhirnya boleh start balik keta tu....
So saya n kawan pergi la stesyen minyak balik, ye la td letak minyak rm8 jer...takut tak cukupkan... dah isi sume so nak blik rumah....Nak dijadikan citer masuk simpang pertama ok lagi, pastu masuk simpang kedua tukar gear kereta tu tersedut2 then mati btl2 tgh jalan simpang masuk tu....Nasib la waktu tu kul 4 pagi....4 pagi penganti duk berkeliaran di luar rumah padahal esok nak sanding nie...hahaha..dah la dua-dua perempuan....simpang tu plk betul2 belakang asrama sekolah...nme sekolah lupa... dgn ade pokok kemboja... naik bulu roma kami tau...alih2 kunci pintu dri dalam so duk la dlm keta....lme jgk la bru la kakak n abg ipar kawan saya tu datang kt tmpt keta kami mati tu.....strt2 xhidup jgk last2 buat keputusan tinggal jer keta tu tepi jalan.....huhuhuhuhuh......

Wah panjangnya citer aku nie.....hahahhahahahahah.....
Next Entry saya tempel gambar pulak yek sayang-sayang....
Baca dlu entry nie yek....
Pn Nurul sekarang mood berblogging dah 20% jer....
huhuuhuhuhuhuh

3 comments:

Ummi M.I.M said...

hahahah..
bakper teruk do'oh lalu ngat kete tu..

Mr n Mrs Zaidi said...

hihiiih...keta waja..keta dh lame.. dia nak tuan dia jer bwk..huhuhu kalu org lain bwk mmg jd g2 ah k.pa...

Mr n Mrs Zaidi said...

hihiiih...keta waja..keta dh lame.. dia nak tuan dia jer bwk..huhuhu kalu org lain bwk mmg jd g2 ah k.pa...

:::Klik, klik, klik....:::