Followers

Friday, December 31, 2010

...31 Disember 2010...

...11.00 P.M...
Hanya 1 jam lagi kita nak melangkah tahun baru 2011... Ni b'makna lagi 1 jam jgk umur aku berubah ke angkat 25 tahun....hu3... cepatnya msa b'lalu.......B-)
Azam tahun baru...???
Ehm setiap kali bertukar tahun pasti azam pn b'tukar, enth la bagi aku kalu nak b'azam ni xpayah nak tunggu tahun baru kn...hu3... Ape2 semoga sumeny ok je....
Skrg Otw ke i-City Shah Alam... Kali ni nk sambut tahun baru kt sne... Xthu la ape ada kt sne..sbb biaseny b4 kawen dlu slalu turun Kl tp kali nie mls nk masuk, pasti jem teruk... Ok la...nnt tahun bru kita jupe lagi.... Daaa..... Muahhh

Thursday, December 30, 2010

Prosperity Burger....Yummy...



Jom kita lunch..... Yummmy....
I'm Lovin' It.....

yesssss...esok cuti.....

Tadi wife Bos masuk ofis cakap, esok cuti tapi depends on company.... Maknenya tak cuti la ofis aku esokk....
waaaaa....sedih sungguh....

Tapi bila wife Bos balik, Bos pulak masuk.... Bos cakap esok cuti....
Yahoo Massenger......ha3....ape kene mengena dgn yahoo massenger pulak??? ha..ha3...

Dengan senyuman lebar sampai telinga...Esok leh kuar jalan2 la nie....ha...ha...


(Tetiba letak picture nie.....hi3... MOTIF??? sbb i'm happy now....hua3... P.E.A.C.E)

WITH LOVE,
MR &  MRS ZAIDI

Wednesday, December 29, 2010

Macam mane nak jawab apabila kena TAG...!!!???

Semalam aku kene tag oleh Axuerha... Tapi aku tak tahu macam mne nak buat tag tu, then aku just copy n paste ajer la ape yg dia tag kat aku....cuba lihat link nie... Aku mmg blur, al-maklum la aku nie mmg buta IT sikit...(",) Orang berblog, aku pun sibuk nak berblog jgk....Pastu mula la terkial-kial...Cuba tgk blog org lain, cantik-cantik ajer dan nampak sangat la menarik tp my blog xde la secanggih blog2 kamu sume...sesangat la sedih... Tapi skrg nie pun, aku dah mula join contest yang dibuat oleh blogger-blogger yang aku follow... Tu pun aku akan tgk dlu contoh-contoh yang orang lain join, pastu baru aku buat...Tapi ape-ape aku tetap mahu belajar, sbb berblog nie boleh hilangkan stresss....bila tension-tension dengan keje aku layan blog... Dlu aku suka layan Fb tp skrg sedikit sudah boring dgn FB nie... Entah knp,.... Korang tahu tak knp..!!!??? Huhuhu ;-{
Ok la...banyak kije ofis kne settle untuk dis month.... Tinggal beberapa hari lagi kita nak sambut tahun baru kan....To be continue.... Daaaa....

With Love,
Mr & Mrs Zaidi...

::: EPL :::

MAN UTD MMG DE BEST LA....HI3....JANGAN MARAH YE SAPE2 YANG ANTI M.U TU..
ADAT PERMAINAN MESTI DE PASANG SURUT...KADANG KALAH KADANG MENANG...
TAPI YANG PASTI M.U MASIH BELUM KALAH.....I LIKEEEE....JANGAN JELES YEK....HI3..
Manchester United Football Club
Barclays Premier League
(CREDIT FROM EN GOOGLE.....PLEASE CLICK HERE)

Tuesday, December 28, 2010

Kne tag dowh

Hari ni aku kne tag oleh Axuerha...


Award pertama :

Kepada semua yang merasakan mereka prihatin dan responsif, sila ambil award ini! Anda layak menerimanya. Tagkan seberapa banyak bloggers yang anda mahu dan berikan award ini. Hanya link balik ke catatan ini sebagai respon kepada saya sebagai syarat. Terima kasih...amekkkkk...amekkkk...murah-murah lelong neh..free!!!!




Award kedua : 
Stylish bagai lah kunun dapat award ni...hahaha....Dis award kene jawab 2 soklan dulu iaitoo:

1. Mention the kinds 8 of me
*Sesangat la sensitif...
*Mudah mengalirkan air mata walaupun luaran nampak kasar...(hhuhuhu)
*Mudah merajuk... (xsuka..xsuka..)
*garang... (my family ckp mcm 2...tp rsenya tak..)
*moody...
*suka dunia kecantikan..(walaupun diri sendiri x cantik pun...)
*suka jadi diri sendiri...(hua3....)
*sayang pada orang yang sayang saya.....

2. Sharing this award to 8 people in blog
* lambat nak taip so aku nk tag sume blogger yang follow aku la...






Award ketiga:

Disebabkan secara tetiba populariti mr.duan melonjak as a blogger,dah ade more than 100 followers, i think duan not bored anymore... congratttt!!! so sebagai tanda tima kaseh mr.duan, dia kasi award neh kat follower die. Mane tak femes sebab mr duan ensome...(bagus punya promote neh, hint mao pizza hut free). So mane-mane gurls kat luo tuh yang berkenan silalah jadi follower mr.duan and bolehla amek award muke ensome dia neh sebagai kenang-kenangan (teruk kasi neh..hahaha...larikkkkkkkkkkk....)

nota kaki..:- (nie mmg aku ciluk dr axuerha punya blog....)

Hohohoho...tidak ku sangka...

Tidakku sangka, masuk jer ofis lepas rehat td check blog tengok-tengok follower aku dah 18 org..." mcm la ramai sgt kan..." takpe tak kisah la ramai ke tak janji de jugak yang sudi follow blog aku yang tak seberapa nie.. dan yang paling terkejut apabila tgk follower yang ke 18 tu adalah.....


jeng...jeng...







jeng...jeng...







jeng...jeng...






jeng...jeng...








 
Follow

Followers (18)
Nak tahu sape beliau.......???? Beliau merupakan seorang Guru Tuisyen Fizik yang sangat berkaliber...Tapi sekarang menjadi student sepenuh masa di UPM dan akan bergelar Dr selepas tamat pengajiannya...Insyaallah..  Mempunyai ramai pengikut dalam blognya termasuk la saya...Dan yang paling penting saya sangat kagum dengan beliau....Beliau adalah ABG EQ "sy panggil dia dalam blog"... Jom kita berkenalan dengannya melalui dunia blog ini.....EQBALZACK




I'm Back....

Halooo....Bertemu kembali dalam entry terbaru... Still remember da last n3 pasal Pakcik Wedding....?? mesti korang ingat lagi kan...aku nk sambung citer pasal kenduri belah lelaki pulak....Tapi hari disebabkan mood nak menulis kurang ada aku just gambar jer ek... jom LAYANnnnnnnNNNnnnnNN....


:: tuan blog ::


:: Bilik pengantin , Pakcik & Cik Anis ::


:: de lagi budak nie...sori gambar nie gegar sikit, so kabur la jer nmpknya ::


:: Ni pun bilik pengantin, Paksu & Cik Su Nor ::


::: Ni la Paksu & Ciksu Nor....Sweet jer picture atas motor nie, "actually aku pun nak tangkap jgk gambar kt motor nie, tp my hubby xnak...hu3..sedih....huhuhu.." :::




~budak tembam nie lagi...~



Nie Pakcik & Cik Anis....
"Abaikan muka budak tembam macm kene pam sudah...dah la comot...hu3..anok sape la tu yek..."

Nota kaki:- Tema baju warna Hijau....

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Jom sertai Giveaway eqbalzack "SERBA SATU" sempena 1.1.11
Please klik kat sini

 Anda hanya perlu ikut syarat-syarat di bawah:

1. Jadi Followers eqbalzack.com.
2. Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.
5. Tinggalkan link anda pada entry ini.


Tarikh tutup: 
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan: 
1.1.11 jam 11.11 pagi

Pertama kali nak join GA Abg Eq....Jom reramai kita join...
saya nak tag Pn Axuerha la.....


Sunday, December 26, 2010

Pakcik Wedding...

Hiiiii....Haloooo....

Ehh..ehhh... berhai heloo la pulak... hi3.. Hari nie de la kenduri Ayah Saudara (A.S) My Hubby, kitaorg panggil dia Pakcik.... Tadi kul 3 petang kita orang berarak ke rumah pengantin perempuan yang jaraknya hanya 150 meter je kot dari rumah Mak (Nenek My hubby).. Sesangat la dekat..hi3...tak sampai 5 minit duk dalam keta dah sampai...hi3...Memang best la kan, kalu raya nnt takde la nak berebut nak balik rumah sape dlu kan... kul 9 pagi rumah perempuan, kul 10 dah de rmah lelaki dah...ha3...  Sebenarnya da 2 orang A.S yang kawen, Pakcik dan Paksu, tapi aku tak sempat nak gi berarak Paksu kawen sebab majlis dia hari Khamis lepas... Aku kan semalam baru bertolak dari kl n sampai kg kul 4 pagi td.. So xde la gambar Paksu, just gambar Pakcik jer la... 2 pun hanya 2 keping jer sempat aku ambil, sesangat la croudet (ejaan 2 salah abaikan yek...mls nk pikir..) Esok pulak kenduri terima menantu rumah Mak my hubby... Kenduri yang agak besar jgk... Maklum la my nanny nk terima 2 orang menantu sekali gus... Nnt aku update untuk gambar 2 esok k..itu pun kalu sempat tangkap gambar la yek.....he3...ok jom la tgk pengantin nie dlu....



So ni la pengantinnya.... Pakcik Rogi dan Makcik Anis.... Semoga pasangan nie berkekalan sampai ke syurga hendak-Nya... Aminnn..... 



Nota kaki :- Sori sangat-sangat coz kualiti gambar tidak cantik...hu3....


with love :- 
Mr & Mrs Zaidi























Saturday, December 25, 2010

Bye Bye K.Lumpur...Selamat Hari Natal..

(Sori kualiti gambar tak cantik, almaklum la tel cikai, suasana malam pulak tu...)

Sekarang OTW balik Kelantan... Insyaallah, Ahad malam ni kembali ke KL balik...

Selamat Hari Natal untuk sume yang menyambutny....

Friday, December 24, 2010

Esok Hujung Minggu


Jom sape nak ikut sy balik kg....

..:: saya nak duduk dalam bloglist cik lulu ::..


♥ LULU ♥




Saya bru jer follow this blog....nie pun tgk melalui blog Mrs Librarian.. So cuba2 nak cri kenalan baru dalam dunia alam maya nie....




Syarat-syarat penyertaan:-


1. buat satu entry tentang ni yang bertajuk 'saya nak duduk dalam bloglist cik lulu'

2. copy my official header ni kat entry korang and link kan skali

3. be my follower....

4. and last skali komen kat entry ni yang korang dah join and bagi skali link entry korang tu ye..



Saya Mau GA dari Miss Librarian


Kali kedua join contest Mrs Librarian nie.... 
Tapi kali pertama untuk contest mcm nie...Sbb dlu just tinggalkan link blog kita jer....
Hopely kali nie bertuah...hi3...
Cuba, try, test orang Ganu suka cakap.....

Ape2 pun tahniah both of u dah selamat melangsungkan majlis kenduri perkahwinan yang sgt comel n cantik...

Jom reramai join contest nie....
Tarikh tutup 10 Jan 2011
Saya nak tag :-

"Best Of Luck"

(copy from meera)
Syarat-syarat penyertaan:-
1) Mesti Follow blog
 MAERA

2) Wat short entry tentang GA maera nie dgn tajuk -- Saya Mau GA dari Miss Librarian

3) Letakkn banner diatas ini...dan link twos ke page Maera k
4) Tag at least 2 org kawan.
5) Lastly, tinggalkn comment di entry Meraa.

Thursday, December 23, 2010

Miss dis moment...


.....6 June 2009....

BiLa La aGakNya.....!!!!????



~Gambar nie mase jadi tunangan orang....~





 Gambar nie pulak dah jadi isteri orang tapi belum jadi mummy to be lagi.....

Sesuai / layak tak jadi Bonda.....???


P/S: Pinjam anak orang lain kejap....

""asal muka aku nampak semacam jer dalam gambar nie....hu..hu33...""


With Love,
Mr n Mrs Zaidi

yeeaaa....yeaaa....

Dah boleh buat....
Dah pandai buat....
Suka....suka...suka....







??
??
??
??
??
??
??
??
??
??
??
??
??
??
??
??
















Blogging by sms / fon........"""org lain dh lme boleh buat aku jer baru terkial-kial pandai...takpe2...budak beru belajar katekan.."""

Terima kasih pada Ibu Awang Dondeng a.k.a Zarif Mikail coz yang bagi tahu macam mane nak buat benda ni.... Dia kasi link nie kat saya myaishah.blogspot.com... TQ....sbb dia buat n3 pasal bagaimana nak berblogging guna sms.....

Testing....testing..

nAk CuBa BuAt jGk La..

Tuesday, December 21, 2010

SAMAN OOOO SAMAN...

Waaaaaaa......Hari ini kene saman pulak dengan MPSJ.....Sodih betul la....
Sebelum nie dah la dah de 3 saman yg belum dibayar...hua3...tu la sape suh tak bayar parking puan nurul wei..ni la akibatnya..menyesal dlu pendaptan nyesal kemudian dah takde gunanya lg...waaaa... Saman kali nie nak kene settle secepat mungkin, sebelum my hubby tahu...kalu tak nnt dia membebel mangalahkan mak nenek....ohhh En Husben ku.... 3+1 x Rm80 total Rm320 untuk saman sajer...nasib boleh buat rayuan....tp xthu la brp hinggit kne bayar...buang duit mcm tu saja jer kan....Kalu bawak motor lagi senang, tak payah nak fikir pasal parking, pasal jem, tapi sekarang musim hujan  so kena la bawak keta, bawak motor kalu kene hujan nanti demam pulakkan..Dah la sejak kawen nie antibodi aku lemah sikit, kene hujan sikit dah selsema, dah batuk2...ehmmmmm....ape bleh buat.....


Sori la kualiti gambar tak cantik, al-maklum la pakai tel cikai ajer.....hu33...

Monday, December 20, 2010

HUJAN LEBAT + MAMEE EXPRESS CUP






(credit From Mr Google:::aku makan perisa TOMYAM::;)

Dalam suasana/cuaca diluar ofis hujan dengan lebat....lain pulak citer dalam ofis... Seorang perempuan yang perutnya berkeroncong menyanyikan lagu entah ape-ape dengan rakus melayan makan Mamee Ekpress Cup Tomyam...slurrrpppp....yummyyy..yummy..best giler....Tapi perutnya masih menyanyikan lagu lagi...ape lagi pulun makan butter bun pulak la...pergh...kekenyangan disitu..puas hati tp kekesalan melanda apabila merasakan lelemak didalam tubuhnya berkembang pesat....wwaaaaaaa.....sudah gemuk....makan tidak dapat dikontrol lagi...




Oh Burger Prosperity...It's Come Back!!!!!


(Copy from PROSPERITY BURGER FECEBOOK)

Sejak kawen nie memang aku jarang ambil tahun pasal makanan FAST FOOD like Mc'D, KFC dll.... Sebabnya aku memang dah jarang makan sume tu...(Sbb utamanya En Suamiku bukan la penggemar makan fast food ini..hu3...) if betul-betul teringin nak makan jer baru aku makan... Kalu dulu, kuar jer rumah gi jalan-jalan, mesti akan makan fast food... Yela cepat + best.. Kalu kuar menu baru mesti aku tahu tapi sekarang Prosperity Burger dah datang balik pun aku tak tahu...Lupa..Yang aku tahu biasenya nak Tahun Baru Cina baru kuar... Tapi lucky la aku tgk Abg Eq punya blog n3 dia makan burger nie.... Jelesnya....buat aku terliur jer....OH MY PROSPERITY BURGER....Kau buat diriku meleleh air liur tau.... Oh Encik SUAMI, meh la teman ISTERI mu yang mengidam nak makan burger nie....(Nie kalu mengandung mesti anak meleleh air liur bila daha lahir kalu tak dapat makan mase tengah pregnent,,huhuhuhu...tapi aku tak pregnent pun...hi3..)

:::Klik, klik, klik....:::