Followers

Monday, January 31, 2011

::::::::: sAyA sEdiH, tEtiBa rAsa.........:::::::

Ikutkan hati hari dah tak nak datang keje...
Nak cutiiiiiiii..... 
Nak g Perak, singgah Cameron Highland jap dah otw balik Kelantan, then baru balik Terengganu....
Perjalanan yang panjang....
Anyway, saya akan mula bercuti pada 2 Feb 2011 sehingga 7 Feb 2011.....
Tapi tetiba mood saya mau bercuti rasa hilang tiba-tiba....
If kawan-kawan yang ada FB saya mungkin tahu kenapa....huhuhu..
Ingat tak saya pernah post entry pasal pak sedara En Suami saya kawen... 
Perkawinan serentak Pakcik n Paksu...
Sebenarnya, dua-dua mak sedara En Suami tu, dah pregnent...
Bunting pelamin... 
TAHNIAH, Pakcik vs Cik Anis & Paksu vs Cik Su...
So kenapa pulak diaorang pregnent aku pulak takde mood...
Patutnya aku heppy la kan....
Memang aku heppy bila dengar pasangan baru kawen dah dikurniakan anak, tapi masalahnya sekarang aku nie dah hampir setahun belum de rezeki lagi...
Itu aku tak kisah...Even family aku sendiri pun xkisah..ada, ada la...xde, xde rezeki la tu...
Tapi, aku risau sekarang family suami aku...
Comfirm diaorang akan tanya pelbagai soalan nanti... 
Dah la kakak En Suami aku yang kawen sekali dengan kami pun dah tunggu masa nk bersalin jer...
Masa balik kenduri kawen tu pun dah ramai yang tanya n macam perli-perli...
Aku tak suka tau...Macam la aku nie tak nak baby.. 
Dah Tuhan belum kasi lagi rezeki baby, so honeymoon la dlu kan..ape masalahnya...
Huhuhuhuuhuhuh....Ok la kawang-kawang..tetiba air mata jatuh dipipi ku nie...
Doakan kebahagian kami yek...
Doakan semoga kami cepat-cepat dapat baby pulak....
hihihiihi....


Fokus nak potong pulut kuning tu tau.....

....sEbuLaN sUdaH bErLaLu....

Wah cepat tul masa berlalu kan...
Pejam celik, pejam celik dah hari terakhir bulan Jan hari nie yek...
31 Jan 2011...
Hepi besday kawang2, sedara mara, adik kakak yang sambut besday hari yek...
Semoga panjang umur dan murah rezeki....
Selamat ulangtahun pertunangan or perkahwinan kepada kawang2, sedara mara, adik kakak yang menyambutnya pada hari nie jugak...
Semoga perhubungan kalian sume berkekalan samapi ke syurga...Amin....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:::::Selingan..::::


~GAMBAR DIBAWAH TIDAK DE KAITAN DGN ENTRY DIATAS~


So, apekehal kau letak gambar ni Pn Nurul...??


Sebab saya suka gambar nie...
Gambar nie nampak saya kurus sikit la.. 
Takde la banyak sangat kurusnya tapi saya suka ah...
Gambar nie sebenarnya mase saya berusaha turunkan berat badan nak kawen punya pasal...



Berat mase nie less 10kg compare dengan gambar dibawah....
mesti korang tak caya kan....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

gambar nie sebelum perubahan berat badan meningkat secara mendadak.....
Cuba tengok bawah lagi...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Nie dia si dak tembam tu a.k.a saya la tu....
korang tengok dagu dia, orang lain de satu tapi dia ada 2...
tengok lengan dia, mak ai......huhuhuuh...
memang diakui berat saya mase nie naik mendadak....
.........
.
.
.
.
.
.

Tapi sekarang saya dah tak macam gambar b4 kawen yang atas sana tu... tapi mau kembali seperti saya b4 kawen gambar bawah skli tu...
hhuwaaaaaa...takmau..saya mau kuruskan balik badan saya....







Friday, January 28, 2011

~smile~

....Heppy Friday....

gambar mase gi Midvelly hari tu...

Wah...wah... 
Sejak dapat gaji + bonus semalam asyik smile jer Pn Nurul nie yek....
Al-maklum la, ape yang diplanning dalam kepala tu dah hampir 80% nak tercapai...
Tapi tak mustahil 80% tu jadi 0%...
That means tak tercapai langsung...
Yela kita nie manusia kadang-kadang lain yang dirancang, lain pulak yang jadi... 
Sebab kita hanya merancang, berusaha dan berdoa tapi Allah S.W.T yang bagi dan tentu kan...
Ok la, heppy weekend kawan-kawan...

Thursday, January 27, 2011

Alhamdulillah....

Suka, gembira, happy sume ade la....
Nak tahu kenapa...??
Sebab hari nie saya dah gaji saya + BONUS
Saya tahu maybe korang cakap "ek eleh dia nie, orang dah habis duit gaji bonus g shopping dia baru sibuk nak heboh-heboh"..
Tak mengapa, saya tak kisah dah...
Itu yang korang dapat, ini pulak yang saya dapat....
So nanti boleh la saya beli barang yang saya mahu itu...
Terima Kasih Bossss...
You are a greet Bos la... ayat ampu yek..hihihi


Wednesday, January 26, 2011

Saya Sangat Hargai Mereka..!!!!

Saya sangat teruja walaupun saya tidak ramai Follower...
Saya sangat menghargai meraka yang sudi follow blog saya nie walaupun kadang-kadang saya tak kenal sape mereka semua nie....
Saya mahu follow semua blog follower saya nie tapi kadang-kadang saya tahu macam mane nak pergi ker blog diorang....
Ada sesiapa boleh tolong saya....!!??

....THANK YOU....
....LOVE U ALL A LOT....

 
Follow

Followers (27)







~~~Petang Isnin Sampai Petang Jumaat~~~

Setiap hari sekarang kul 5.25 ptg dah siap-siap kemas barang nak balik rumah... 
Sharp kul 5.30 terus pecut la... 
Korang nak tahu kenapa...?? 
Bukan sebab nak balik masak untuk suami or nak balik kemas rumah tapi,,,
Sebab nie la Astro ONE HD... 
Just untuk pelanggan Astro Beyond...
Ini chennal khusus untuk citer-citer Korea jer.. 
So sape-sape minat citer Korea tu memamg syok la kan.. .
Ada drama yang best-best, pastu leh dengar lagu-lagu terbaru Korea, pastu leh tengok rancangan hiburan yang menarik...
Dah la de subtittle dan boleh alih bahasa, tapi kalu alih bahasa macam dah jadi citer kartun Shin Chan la pulak....
Aku suka layan citer nie sekarang, First Wife Club....
Setiap hari Isnin~ Jumaat, Kul 5.35 ptg dan ulangannya kul 11.30 mlm or keesokkan harinya dalam kul 11 pagi macam tula kot...yang ulangan pagi nie saya tak pasti sangat sebab tak pernah tengok...kan pagi saya bekerja....hihihihi

So enjoy your show.....



(Sinopsis citer nie.....copy from En Google ok..)
First Wives Club 01
Wives usually sacrifice their lives for the good of the family. However, a one sided sacrifice won’t keep the relationship going forever… What is real happiness, love, and truth? This drama will try to answer this question through the characters in this story. When a couple of wives discover that their husband’s hearts are with other women, they decide to form their own 1st Wives Club and take matters into their own hands!

Main Cast

  • Kim Hye Sun as Han Bok Su
  • Oh Dae Gyu as Lee Ki Juk (Bok Su’s husband)
  • Park In Hwan as Lee Hwa Sang (Ki Juk’s father)
  • Ahn Nae Sang as Han Won Soo
  • Oh Hyun Kyung as Na Hwa Sin (Won Soo’s wife)

Other Information

  • Title: 조강지처 클럽 / First Wives’ Club
  • Also known as: The Good Old Wives’ Club
  • Genre: Romance
  • Episodes: 104
  • Broadcast network: SBS
  • Broadcast period: 2007-Sep-29 to 2008-Oct-05

SEPATU BARU...

Hari nie saya pakai kasut baru.... 
Tengok la kaki dak Gemuk tu...
Dah la panjang + besar gedabak = kaki gajah
huhuhuu...
Tapi tetap comel dimataku la...hahahhaha...
Cantik tak kasut saya nie kawang-kawang..????
Sape cakap cantik saya kasi RM1....hiihihihii...
Kasut nie saya beli kat Vincci, Aeon Bukit Tinggi, Klang...
Sekarang Vincci de sale, so saya rembat la beli satu...

Psst..psst...psst...
Diam-diam tau, nie antara kita jer tau...
Sebab En Suami saya tak tahu saya beli kasut nie...
Pagi tadi saya nak pakai kasut nie, sembunyi-sembunyi jer kuarkan dari kotak kasut... 
Tu pun saya sorok kat dalam almari solek saya..hahahha 
Jahat tak saya...?? Saya tak jahat tapi nakal jer sikit...
Kalu dia tahu bising la nanti, sebab dalam almari kasut tu penuh dengan kasut saya ajer..hihihi..
Nanti dah lame pakai baru saya nak bagitahu, tak pun biar dia perasan sendiri kehadiran kasut saya nie...


Nie kaki saya tau, bukan kaki gajah...
Jangan salah tafsir pulak ok...
 
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"


Gambar selingan ajer..
Takde kene mengena antara yang hidup atau sudah meninggal dunia....

Tuesday, January 25, 2011

I GOT SAMAN AGAINNSSSSSS.....MENCIIIIIIII...

SAMAN DAN SAMAN....

Dah la yang tukang saman tu sama nama dengan En Suami aku....
Sakitnya hatiiiiii kat tukang saman tu...not my Hubby k......
tapi tu la sape suh tak g bayar parking kan....

MENGAMUK LA EN SUAMI KU NANTI...
HUAAAA....;-(

Monday, January 24, 2011

JOM MEMANCING EDISI KE-II

Semalam saya da post entry ini, mase tu saya ikut En Suami saya gi pertendingan memancing, kat Sri Bayu Tekala, Semenyih.... ni sambungan n3 semalam k... Malas nak taip just layan jer gambar-gambar nie ok...

Pertandingan Memancing Anjuran Sri Bayu Tekala...
Hadiah Pertama:- RM32,000

Nie la dia jejaka berbaju belang kelabu biru tu....
Muka sedih + kecewa ikan tak makan umpan pancing nya...
Kesian En Suami saya... Nnt cuba lagi yek...
Si Gemuk VS Sang Perkasa...perkasa ker..???
Dak Gemuk yang ter"bajet" ayu la konon....
Gemuukkkkkknyaaa.... Baru sampai..so take a picture dulu la k...
Muka dak Gemuk yang gedik-gedik....
ish..ish..Dak Gemuk nie lagi la...
Adik En Suami a.k.a Along....

Sume gambar yang kat atas tu, semalam punya pertandingan memancing...
Gambar yang kat bawah nie pulak, secara pukal k...
Ni pun gambar masa saya ikut En Suami saya g pertandingan memancing k....





Lokasi:- MAEPS, Serdang 
Tarikh:- 16 Jan 2011
Nie kali ke-2 aku gi tempat pancing nie...
Mula-mula dulu aku ikut mase MAHA hari tu...

Pertandingan Memancing Anjuran Wak Jali Event...
Tempat Pertama:- RM 20,000
waaaa tembamnya muka saya...
Mmg patut En Suami panggil saya sekarang ISTERI SI GEMUK....huhuuhu
Wajah kebosanan...
Kusyuk tul suamiku tu tunggu ikan makan umpan dia...
Sambil sembang-sembang n berkenalan dengan Brother sebelah dia tu...
Nak tahu?? Brother tu datang dari Perak tau semata-mata nak masuk pertandingan memancing...
Giler tul la kalu orang dah giler pancing nie...





Lokasi:- Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur
Tarikh: 9 Jan 2011

First time gi sini, tapi En Suami dah kali ke-2 dia sertai pertandingan memancing kat sini... 
Dulu sebelum kahwin so g sorang-sorang la, sekarang dah kawen kene bawak bini la...
 Padahal bini gedik-gedik nak ikut....

Pertandingan Memancing Anjuran Berita Harian
Hadiah Pertama:- RM12,000


Tu la hasil tangkapan para pemenang....
If i not mistake, pemenang pertama tu tangkapan ikan dia berat 5kg ++... Seekor ikan Patin..
 Suami saya hanya dapat seokor ikan tapi kecik ajer..






Wajah-wajah Si Isteri yang dah kebosanan menanti ikan Sang Suami naik...huhuuhu...

Senyum lebar nampak laki aku sorang nie.....

Ada sebelah Brother yang duk sebelah suami saya tu, sanggup datang dari Teluk Intan, Perak semata-mata nak memancing nie... Dah la datang naik ape korang tahu??? Dia datang naik MOTOR...meh sini aku eja.M.O.T.O.R korang tahu,,terkezut aku...biar betul Brother nie...Dah la naik motor EX5...huuhuhu... Memang giler la kalu orang dah kaki pancing nie.... jangan kaki kencing udah la...

Ok la nie jer dulu aku nak update....Nnt de lagi, aku update lagi...hihihi...
Sebab boleh dikatakan setiap minggu aku akan ikut suami aku tu gi pertandingan memancing...
Cuma aku jer malas nak update.... 
Menang ke tak itu bukan alasan bagi dia, janji dia seronok, aku pun tumpang gembira la...
Lepas ni nanti aku ingat nak buat  post entry pasal bila dan dimana event pertendingan memancing tu akan datang... 
Mana tahu da pembaca blog aku nie minat memancing jugak... Ade ker orang nak baca blog aku nie..
.




N3 BER SAMBUNGAN...

HAHAHAHAH.....gelak tetiba ape kes plk nie.... Entah la rase nak gelak hari nie... Takpe kan... Ok, hari nie saya mau tunaikan janji saya untuk update citer mase cuti Thaipusam last week... Lambat tul kan update..Orang lain dah sampai UK, saya baru jer nak naik flight..ape motif gi UK pulak nie...ape-ape aje la kan... Back to story morie... Cuti hari tu, saya dan Encik Suami planning nak g Taman Desa, tapi bukan Desa Waterpark tu tapi Kolam Pancing kt Taman Desa, nie planning En Suami jer tau, dia kan hatu,kaki tangan pancing...huhuhu.. So bila dengar nak gi tempat pancing terus saya cakap baik tebus or  qodor balik tidur-tidur yang lepas tak cukup... qodor tido tu, kalu buat ibadat dapat jugak pahalakan..huhuu.. So, tak jadi pergi, duduk la kami berdua kat rumah ajer...tdo, bangun tengok tv jap, pastu kemas rumah, pastu masak makan, pastu sambung tido lepas asar bila dah bosan duk rumah baru la kita orang decide nak kuar gi jalan-jalan or tengok wayang... So kitorang g la midvelly, mula-mula nak tengok wayang kat The Garden kalu tak salah saya la tapi tak jadi sebab kitaorang nie jakun sikit, tak tahu nak beli tiket kat mane sebab dia punya wayang kat situ macam high class la..so tak jadi tengok wayang, just pusing-pusing dalam midvelly jer la.. Sekarangkan orang cina nak sambut Tahun Baru Cina, so kat mid tu diorang decorate macam kat negara China la..sangat la cantik..Kul 9.30 baru kitaorang balik hari 2..gi kejap jer la..Jom la kita layan picture nie...

Peace from dak Gemuk tapi cute..hahahaha...
Ape la yang dak Gemok tu tengok yekkk....
Dak Gemuk yang tergedik-gedik....hohohoh..
Nie En Suami dak Gemukk tu....Encem tak...???
Sangat la menarik benda alas nie sume...Unik...
Aum Cak...Aum Cak...
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

last but not list...Takde kaitan dengan jalan-jalan kat Mid tu yekk cuba nok bagitahu ajerrr...

Ini adalah haiwan a.k.a ikan kesayangan suami saya... Saya sangat jeles dengan diaorang nie... Perampas suami saya..huhuuhuhu... Tak suka..tak suka... Tapi bila tengok diaorang hati saya terhibur...

Sunday, January 23, 2011

Jom Kita Memancing....

Life from Seri Bayu, Sg Tekala... Siapa la jejaka bju berbelang biru kelabu itu..... Pancing ikan ke pancing orang agakny tu...

Friday, January 21, 2011

INTERVIEW....Wish Me Good Luck...

I 1/2 day today...
I had an interview this morning at PJI Holding Berhad as a Tender Estimator....
 Hopely, i got the job... 
Kawan-kawan doa-doakan la saya dapat keje baru tu ok...
Ingat hari nie, saya nak share dengan korang pasal aktiviti semalam... 
Nampaknya macam tak sempat jer hari nie, banyak keje nak kene settle, tapi kalu sempat sy citer ok...
n tampal gambar2...
kalu tak next week or weekend nie la...
ok la.... See u the next n3...
 salammmm
"copy from mr google"

Tuesday, January 18, 2011

Bosan??? Jom kita bergelak ketawa....




Rumah Impian...Rumah Idaman

Setiap orang pasti ingin memiliki kediaman sendirikan...Lebih-lebih lagi kalu yang sudah berumahtannga or sudah mempunyai keluarga sendiri... Aku pun macam tu, sekarang pun aku n my hubby tengah servay-servay rumah nak beli, tapi al-maklum la rumah di Kuala Lumpur & Selangor nie, wah harganya boleh cecah jutaan ringgit... Mampu ker??? So sekadar untuk kongsi Impian dengan korang...Jom layan video nie... Aku credit kt you tube...


~Credit from You Tube...~

Bonus Ohh Bonusss....

Bonus for this year.... Dapat ke tak nie.... Diam jer boss aku 2...
Hopely dapat la macam last year...Dah banyak perkara yang dirancang dengan duit bonus tu nanti.. Kalu xdapat, waaaa betapa kecewanya....huhhuuhuuu...

`credit form encik google`


Friday, January 14, 2011

Dok Dang Nok On9 Ari Nie....

Salam.....
Halooo....
Halooo.......
Ari ni dok dang nok on9 kat ofis...bukang dok dang tapi benorny broadband wak hal... Lembab pe siput...panah ati.. Dengang line kejap ada kejap tak dok...gerang ngungguh wase... Ni direct dari tel... Rindu nok baca berita2 or cerita2 hok baru dr mbr blog... Yang ada komeng kat blog ambe mintak maaf banyok la, dok leh nok reply lagi wat mse nie deh... Ok ah jupe lagi...kang pajang2 tulis dok pahang pulak...hehehe...

Nota kaki pisang:- rse nok tulis kut ganu malam nie...huhuhu...

Thursday, January 13, 2011

Ooooohhhhhh tidaaaaakkkkkk......

Kena saman lagi, dah la baru jer bulan lepas kne saman....mencinnyyyyaaa....Tak sempat nak gi bayar parking dah kena, dah la mesin parking tu rosak, tapi petugas MPSJ tu suh gi kaunter bayar saman MPSJ cakap jer yang mesin rosak... Bawak surat saman dan tiket parking sekali...Leceh tul la... Dah la tengah-tengah pokai sekarang nie..huhuuhuhuhu....SODIH...SODIHHHH....


Request from me to my hubby...


Sempena nak meraikan ulangtahun perkahwinanku yang PERTAMA tidak lama lagi, dengan ringan mulut dan paksa rela mintak dengan En Suami nak hadiah daripada dia iPhone 4 or kamera yang orang tergila-gila kan sekarang DSLR ... Terkejut my hubby mendengarnya.... Buang tabiat ke bini aku nie mintak hadiah mahal-mahal...demand betul... Hari tu ada jugak En Suami cakap nak gantikan balik gelang kawen aku yang kena curi dek orang mase rumah kami kena pecah masuk after 3 week kawen... Tapi aku rase macam xperlu la sebab aku dah rase cuak nak pakai barang kemas tulen nie... So aku suggest la kat dia, aku mintak benda alas nie..hi3... kebetulan pulak tel aku yang pakai sekarang dah nak uzur tp still boleh pakai lagi la cuma sekali skala nak pulak rasa pakai tel yang lebih canggih, kamera yang canggih....hu3...
 So, wahai Suami ku yang tercinta..tunaikan kan lah permintaan Isterimu ini....Huuuuaaa.... "macam la suami aku baca blog aku nii...huhuhuhu..."




Nikon D7000 announced to replace the existing Nikon D90 and at the same time launching Nikon SB700 Speedlight

(copy from Mr Google)





Wednesday, January 12, 2011

"FIRE FLOWER"

Today, just nak share gambar percikan bunga api mase sambut New Year kat i-City Shah Alam tempoh hari... Diam tak diam dah 12 hari kita masuk ke tahun 2011.... Dan hari jgk dah genap 11 bulan aku mendirikan rumahtangga bersama insan pilihan aku sendiri, En Norzaidi Bin Hashim...

Daisypath Anniversary tickers

Jom kita layan gambar kawang-kawang....


Gambar 1


Gambar 2


Gambar 3


Gambar 4


Gambar 5


Gambar 6



Gambar 7


Gambar 8


Nota Kaki Pisang:- Sori coz quality gambar sangat tidak memuaskan....huhuhuhuhuu....hanya menggunakan kamera tel ajer....

:::Klik, klik, klik....:::