Followers

Thursday, April 5, 2012

check up 38weeks ++...

hari check up lagi...
berat macam biase ah tetap naik setiap minggu..
minggu nie naik 700g....hahahha..skrg berat dah 88.3kg...
berat kan...hhahahahaha..biar la nak berat pun..nanti baby nie kuar nak diet kaw-kaw punya...**boleh caya ker..??*** insyaallah boleh....hihihihih..
so tadi check macam biase la nurse pesan benda yang patut aku kena alert tanda-tanda bersalin tu...
paling penting pergerakkan baby tu mesti cukup, walaupun sekarang dia kurang gerak kemungkinan sebab baby dah makin membesar, pergerakkan tu penting...rase-rase kurang gerak, or tak sedap hati terus jer g hospital..
jangan nak tangguh-tangguh.... ye la, aku nie anak pertama, so tak ade pengalaman, tapi jangan cakap anak pertama jer, orang yang dah ade anak 5 pun kena berjaga-jaga..sebab mengandung nie, tak same tau, anak pertama lain, anak kedua lain...so pengalaman tu sumenya berlainan...
ok la nak sambung buat keje jap...
ingt kalu de mase nak update perkembangan aku dr mula2 tahu prgnent smpai skrg...
tak janji la, kalu ade mase akan aku cuba lakukan...

P/s:- dah dekat nak bersalin nie, macam-macam perkara negatif muncul kat kotak fikiran nie...takut, risau, berdebar...tapi tak sabar pun ade jgk...nurse pesan jangan banyak fikir sangat, takut nanti naik darah...lagi bahaya....huhuhuuhuhuh..semoga dipermudahkan dan dipercepatkan...

pada kawan-kawan blog, kalu ade terasa hati or ape2 jer la dgn aku nie, aku mintak maaf yek....

8 comments:

aTy _faRed~ said...

memang nebesssssss...!!! same ar..hurrmm..sape beranak dulu ek...?? ;)

e k i n ♥ y u s r i said...

hye mommy....

Mr n Mrs Zaidi said...

sis aty:- tu la pasal..hari2 duk cakap dgn baby bila nk kuar nie...

Mr n Mrs Zaidi said...

ekinyusri :- hi mommy to be....

izan mama mia said...

bw bertenang yer..fikir yg best2 jer....betul kata doktor tuu..dekat2 nk bersalin ni jgn fkr yg bkn2...mama mia doakan,Nurhidayat selamat melahirkan baby yang sihat,ok...:)

Mr n Mrs Zaidi said...

IZAN MAMA MIA:-

EHMM TU LA SIS...TP BILA DH NAK BERSALIN NIE MCM2 PERKARA BUKAN2 SELALU FIKIR, KDG TU SMPAI MIMPI2..HARAP2 DIPERMUDAHKAN LA...TQ YEK SIS..

CikNaa said...

btl la tu..
sy pn dh 38++..
tak sabar sgt nak bersalin..
tp xde tanda2 pn.. serius mmg byk pk smpai naik darah tinggi tau.. hihi.

e k i n ♥ y u s r i said...

huhuhuh
nerves x?

:::Klik, klik, klik....:::