Followers

Wednesday, July 13, 2011

Masa Berlalu Begitu Pantas...

Heloooooo... 

Hari nie dah 13 July 2011, cepat betul mase berlalu..
Tup tup dah nak masuk bulan puasa, pastu raya...
Yeaa...yeaaa... Bestnya raya... Baju raya belum siap jahit lagi....huhuuh..
Tahun ini, pertama kali raya Aidilfitri jauh daripada keluarga Terengganu sebab giliran raya di kampung halaman En Suami saya.. 
Entah la macam mane yek..  Hopely sumenya ok..
Malas nak citer pasal raya lagi sebab nanti mood nak raya jer bermain difikiran dah takleh nak wat kijo..huhuhu..
Semalam genap 1 tahun 5 bulan usia perkawinan saya...
Ingat nak buat entry nie semalam tapi tak sempat..
So hari nie just nak share suka duka sepanjang bergelar Isteri nie..
Alhamdulillah, setakat nie kehidupan berjalan seperti biase..
Kadang-kadang bergaduh, merajuk tu biase la kan..
Asam garam kehidupan rumah tangga.. 
"Sedang kan lidah lagi tergigit ini kan pula suami isteri..." ~petikan lagu P.Ramlee nie~
Begitu la kehidupan... Harap sume berjalan dengan lancar..
Cuma dalam tempoh usia perkahwinan nie, banyak jugak impian yg belum dimakbulkan Allah S.W.T...
Antaranya, ANAK.. Kadang-kadang terfikir n jeles jugak dengan kawan-kawan yang baru jer kahwin dah mengandung n akan melahirkan zuriat... Macam seronok jer kan... Yela hidup berdua memang best tapi bertiga, empat lagi sempurnakan...hihihiih..
Tapi mungkin ade hikmah disebalik apa yang Allah rencana kan untuk kita..
Alhamdulliah, kalu tidak ada ape-ape masalah hujung tahun nie Insyaallah saya akan pindah rumah yang baru dibeli.. Sekarang nie pun just tunggu untuk pertukaran nama pemilik n kelulusan daripada development.. 
Walaupun rumah dibeli bukan banglo jutaan ringgit tapi syukur lah dengan rezeki yang di beriNya untuk kami berdua... Sekurang-kurangnya kami boleh sediakan dulu keselesaan untuk anak-anak kami kelak...Insyaallah..
Dalam pada tu jugak banyak planning untuk pergi melancong n bercuti.. Al-maklum la, sementara belum dikurniakan rezeki nie, ape lagi jalan-jalan la kami berdua... Acara menghabiskan duit jer kan... Baik la simpan duit tu untuk mase hadapan Pn Nurul wei...huhuhuuhuhuh..
Ape-ape pun doa-doakan lah saya dikurniakan zuriat yang soleh n solehah..Aminnnn...
K la tu jer nak update...nnt de idea update lagi... Daaaa...

***psttttss:- semalam punya update esok saya kasi tahu ape dia yek... tungguuuuuuu....***









2 comments:

Ummi M.I.M said...

aminnn. mudah2han
haa.. nnti dah masuk umah baru. jangan luper wat warming house party..( eh betul ker sebut ni.. belasah. hahaha)

Mr n Mrs Zaidi said...

kakpa:-
amin..insyaallah....
mesti la sy jemput nnt..
jgn xdtg plk..

:::Klik, klik, klik....:::