Followers

Wednesday, November 30, 2011

gerakan si kecik..

Selamat pagi semua....
alhamdulillah aku sekarang dah pregnent 20 minggu ++ a.k.a 5 bulan lebih la...
dulu aku selalu risau kenapa aku tak pernah rase ape-ape dalam perut..
kadang tu rase macam tak mengandung pun...
dengan perut tak berapa nak besar ~mommy dia jer terlebih besar..huihui...~
tapi sekarang alhamdulillah aku dah dapat rase sesuatu di dalam perut aku nie...
pertama kali rase tu buat aku tersenyum sorang-sorang...
bila letak tangan kat perut terus dia diam...hihihi..
memang aku akui aku jarang bercakap dengan my baby nie sebab aku tak pandai nak cakap macam mane...
maybe sebab tu baby merajuk dengan mommy dia kot...huhuhuhuh..sedihhhh...
xpe la janji dia dh bergerak..boleh rase pergerakkan dia walaupun aku tak tahu dia duk tendang ker, main gendang ker or buat ape tah dalam perut mommy dia nie...
syukur sangat pada-Nya kerana memberi rezeki yang takde bandingan nie...Aminn..


note:- kawan-kawan, macam mane kita nak cakap dengan baby kita nie yek...???

7 comments:

aTy _faRed~ said...

ha'ah...baby saye pon dah aktif sangat..lepas maghrib sampai nak tido bergerak tak henti2..lagi2 kalau asben yang borak2 ngan die..:) kalau pegang perut mesti die bagi tindak balas..suker..:)

Natasha Farina Arifin said...

hi mommy. saye mommy cha. Oh! dah 5months eh? hehe nanti mesti rasa kicking algi kuat dari baby tau. As for me saye pon jarang ckp dgn baby, cuma time bgn tido, nak mandi, nak makan nak tido balik baru saye ckp dgn dia...yg rajin cuma daddy dia jer dok bercakap kuikuikui..takpe usap perot selalu dan baca lah ayat kursi insyallah baby nanti respon dgn kita....kalo dah ade nama panggil je dgn nama dia..lagi dia respon =)

Mr n Mrs Zaidi said...

sis aty:-
ehmm tu la..dia mlm sgt2 la aktif..perut pun nmpk besar jer mlm...bila siang hari waktu bekerja duk diam2 jer..dia thu mommy dia keje kot..tp kalu weekend siang malam dia gerak2... sy suami isteri jrg ckp dgn baby nie..xpandai nk ckp mcm mne....huhuhuhuh...

Mr n Mrs Zaidi said...

mommy cha:-

hola..ehmmm yup bru jer 5 bulan... tu la, dlu risau sgt sbb xde rse ape2, tp skrg kdg tu senyum sorg bila rse dia gerak2 dlm perut nie.. mmg jrg ckp la..kalu ckp pun dlm hati jer...de jgk ckp time nak mndi n mkn tp jarang skli la..my hubby pun mcm tu...jrg2 ckp dgn dia..sbb tu dia merajuk kot...huhuhuhuh...sy n hubby xthu mcm mne nak ckp, mcm malu plk ckp sorg2..hihi....ok2 nnt sy amalkn bca ayat kursi, tp bila tdo biase yg pasang mp3 bacaan al-quran, dia diam jer...bru lena tdo.. nme dh ade tp xthu jantina lg..agak2 5 bulan nie dh leh thu jantina lum>??

ikinsis said...

yat,ckp la selalu ngn die...kalo nak mandi cakap la..ni kite nak g mandi..kite main air yer;p kalo nk ngaji, ajak die dengar same2..insyaALLAH nanti ble die da kuor die suke wat ape2 ngn ko sbb dr dalam perut ko da ajak die wat ape2 ngn ko...;)

Mr n Mrs Zaidi said...

ikinsis:-

tu la kin, aku xpndai nk ckp mcm mne..segan pun ade ckp sorg2...hihi..aku plk pelupa..kdg tu aku ckp dlm hati jer..

NiKiHs@RuN said...

hehe..cakap jer..best..;)

:::Klik, klik, klik....:::