Followers

Wednesday, December 21, 2011

My Baby Stuff....

Salam Satu Malaysia sume warga blog.....

Wah-wah lame gila aku tak conteng-conteng kat wall post aku nie...
rindu pulak...seperti yang dijanjikan entry lepas, lepas balik bercuti aku nak share kelengkapan baby yang aku dah beli buat mase sekarang ni la...
aku just beli barang kering jer dulu kebanyakkannya...barang-barang basah bila kandungan aku nie cukup 7 bulan lebih baru nak beli...
***barang kering , barang basah ingat ni rancangan masak ker pn nurul ooiiii***...
hehhehe..maksud aku barang kering tu seperti baju, seluar, botol susu dan seangkatan dengannya la kan...
barang basah tu pulak, contohnya macam mandian, syampoo, losyen dan yang sama waktu dengannya...
tapi macam sabun basuh baju baby tu kena la beli awal-awal kan sebab nanti nak basuh baju baby tu sume...
so jom la layan berapa keping gambar keperluan baby yang aku beli...kalu ade yang sudi nak tambah sangat la dialu-alukan..hihihihihi...


kebanyakkan keperluan baby nie sume aku beli mase warehouse sale...
3 tempat jer aku gi, ekspo barang baby kat Midvelly, pastu Pureen warehouse sale kat PJ dan Baby Kiko warehouse sale kat Puchong....

nie baju-baju untuk my anugerah dari Yang Maha Esa... ade baju nie kakak aku yang kasi..
tapi dia kasi sumenya untuk new born, so aku pun tak banyak beli yang new born dah, sebab orang cakap baby kan cepat besar, so aku beli kebanyakkan saiz L or 12~18m...
nie pun my sister cakap dah banyak sangat aku beli..tapi kerana murah dan comel aku borong jer..ikut kan hati memang banyak lagi nak beli... lagi satu sebab belum tahu jantina lagi so terpaksa hadkan dulu pembelian nie... aku beli nie pun sume untuk universal boy or girl sume boleh pakai...

nie pulak stoking, mittens & bottees, selimut yang ade sarung kat kepala tu **ape yek orang paggil, lupa la..** for my baby... yang nie aku rase nak tambah sikit lagi...sebab rase macam sikit jer...nanti lepas bersalin insyaallah berpantang di kampung, so kat sana cuaca kan sejuk sikit, nanti kesujukkan pulak baby tu....

cloth diapers, aku beli kat blog sis Nora Sakri, sekarang dia tengah buat sale a.k.a YES tau..murah-murah giler dia punya CD ni..kalu beli banyak-banyak lagi untung...yang nie aku beli sebelum dia buat sale, tapi harga masih berpatutan lagi la, bila dapat tau ade sale, aku tambah lagi 7 CD nie tapi tak sempat nak ambil gambar la..nanti dalam next entry yek... aku nak try pakai CD nie, sebab dah baca pengalaman ibu-ibu yang dah pakai CD nie, so far sume cakap ok... tak susah nak menggunakannya..yang lebih penting boleh saving tau.. hopely aku dapat pakai CD untuk my baby tu sampai bila-bila la...hihihih..

bib...tak tahu la benda nie penting atau tak, tapi aku beli jgk la..sebab benda ni membantu bila nak bagi minum susu or nak suapkan makan kat baby kita nanti..baby kan suka muntah n air liur selalu meleleh so pakai nie xde la kena kat baju dia tu nanti kan..

nie pulak free gift yang aku dapat mase kat warehouse sale tu...




ok nie jer la dulu barang-barang baby yang aku nak share dengan korang sume..
kalu rase macam ade perlu kena tambah jangan segan silu la komen yek...
nanti kita jupe kat next entry lagi k..kalu ade pertambahan yang aku dah beli aku share lagi..
tp ingt ini bukan nak tunjuk-tunjuk tau tapi sebagai panduan..mana tahu de yang benda penting aku tertinggal...so boleh la korang bagitahu yek..

4 comments:

Mommy_Cha said...

byknyeee barang baby awak mommy! siok ar cenggini...! saye pon semua dah beli cuma nursing pillow tuh je yg belom....wiken nih nak gi carik ler!

Mr n Mrs Zaidi said...

banyak ker Mommy Cha..?? sy rse mcm biase jer tu..lepas nie dh kne had la pembelian...hihihi..nursing pillow tu mmg kne beli ker?? nnt bila beli bgthu brp harga yek..nak servey jgk la..

NiKiHs@RuN said...

dayat...cini lagi murah la CD http://happygreencd.blogspot.com/ selamat menjamu mata yer;p

Mr n Mrs Zaidi said...

ooo ye ker...jap aku tgk yek...
tq for ur info ckin...

:::Klik, klik, klik....:::