Followers

Wednesday, February 1, 2012

CHECK UP 29W ++

Salam sume....
bertemu kita kembali setelah hampir 2 minggu bercuti,,
maksud aku cuti berblogging,,,cuti keje 1 minggu jer,,hihihi..
hari nie masuk kerja tengah hari,,
ambil halfday coz de check up hari nie,,
biase normal check up ambil time slip jer, tapi hari ni ramai orang nak jupe dokotr so kena la ambil halfday...
sebab kat KD 13 nie doktor hanya ade pada hari Rabu jer...
aku hari nie, xde la jupe doktor, just nurse jer check..
alhamdulillah, semuanya ok..hari nie kena cucuk kancing gigi kali ke 2..
dan yang paling aku suke berat badan aku tak naik 2kg pun bulan nie,
so tak yah la risau kena minum air gula,,hihihihi...
tapi nurse cakap berat tak cukup naik pulak, sebab sekarang kena naik sekurang-kurangnya 2kg,,
ayoyo, naik salah, tak naik salah,,,
hari nie dimaafkan la, sebab bulan lepas naik banyak so boleh cover la katenya, ok la tu kan...
so tadi sembang-sembang dengan nurse pasal pregnent dan cara nak menyusu badan kat baby nanti,
nurse terangkan serba sedikit tapi cukup untuk tambah pengatahuan aku la,,
nurse dah tanya pasal persiapan barang-barang baby sume,
mulai esok jugak nurse dah suruh kira pergerakkan baby, dari pukul 9 pagi hingga 9 malam sekurang-kurangnya kena ade 10 kali pergerakan, tapi kalu kurang daripada tu nurse suh cepat-cepat refer hospital...
sebab sekarang banyak kes baby meninggal dalam perut ~Berdoa pada ALLAH swt agar perkara tu sume dijauhkan la...AMIN...~
siap check up dalam kul 9.30 lebih macam tu, so masih awal lagi la nak masuk ofis,,
terus g Taipan, g bank settlekan ape yang patut, al-maklum la hari nie kan 1 hb...
sambil-sambil tu singgah kat Avon jap, cari barang sikit,
ade mase lagi terus g Mydin Usj 1, dekat dengan area ofis kan, so habiskan mase kat situ..
beli barang baby yang belum beli macam toiletries dia sume sebab lepas nie just nak rehat jer..
nak stop dulu beli barang baby, sambung lepas baby lahir pulak..hihihi...
alang2 tu beli la keperluan rumah sekali...beli barang sikit jer pun habis rm200++ gak...
ayooo zaman sekarang kan...sume harga naik n mahal....

k la, nnt kalu de mase , nak upload barang baby lagi la..dah berapa kali promise nak masukkan tapi tak masukkan jgk...hihihihi...

6 comments:

aTy _faRed~ said...

akak pon same...tak nak dah shopping barang baby..:) akak dah startkene kire pergerakan baby start 28 minggu ari tu..lebih kurang ar ngan awak kan..fes and 2nd day jer kire-sebab selalu belum pukul 1-2 petang baby dah bergerak lebih 10 kali..huhu kire dalam hati jer lepas tu...

CikNaa said...

dah keen kira pergerakan baby ek? next check up sy baru nak dpt injection ke2 utk kancing gigi tu.. tak suke sgt. sakit. hehe..

Mr n Mrs Zaidi said...

tu la sis Aty, smpai suami ckp, bnyk nya brg baby tu...hihihi...padahl tak sume beli mcm sis lg tu...huhuhu..
ooo ye ker, ye la, kita lebih kurang jer due bersalinnya...sy nurse suh tip kt buku merah tu lepas kira, siap kne tulis mse sume..huhuuh.. tp sy tak pandai la nk kira mcm mne...

Mr n Mrs Zaidi said...

ehmm yup cik naa, dh kne strt kira dh skrg, siap kne tip dlm bku merah lg...ooo ye ker..ok la tu, xsakit pun, tdi mula2 takut jgk, tp xsedar pun jarum dh msuk kt lengan besar tu...hihihi..cume lepas tu rse lenguh2 sikit kan..

Dulu Gadis, Kini Mama said...

hai awak!~ nak panggil ape ni> nurul? hehe

comellnyer dh kira baby gerak, rindu lak saat tu!hehe

nurul duk kat taipan ke? dekat situ ada butik fiffy, lala suka gak tengok2 kat situ. ehhe

Mr n Mrs Zaidi said...

HI..PANGGIL JER NURUL...HIHIHI...

TU LA, SERONOK SGT BILA DPT RSE BABY GERAK2 DLM PEYUT NIE...KALU RINDU, LEH TAMBAH LG TU..HIHIHI..

XDE LA DUK STU, TP DEKAT JGK LA DGN OFIS SY...SY DUK PUCHONG..MMG, SY DH PERNAH PERGI BUTIK TU...SKLI, INGT NK G LAGI USYAR2 APE YG PTT...TP LEPAS BERSALIN LA..

:::Klik, klik, klik....:::