Followers

Friday, March 2, 2012

Agak-agak banyak tak guna Diapers baby for New Born..???

Mommy-mommy blogger yang follow blog saya nie, boleh tak saya mau tanya sikit nie, agak-agak korang la kan, pampers newborn perlu ker bali banyak...?? Saya selalu view blog-blog or FB mommy or mommy to be, macam-macam pendapat saya baca, ada yang cakap tak perlu beli banyak-banyak sebab baby cepat besar..ade cakap kena beli banyak sebab baby suka berak..so kena selalu tukar pempers tu...Dulu mula-mula cari keperluan baby, saya memang tak pandang sangat pempers nie sebab tu anytime boleh cari, saya duk usyar CD jer, sebab kalu boleh nak kasi my baby nanti pakai CD, tapi CD tu terlalu besar kot untuk newborn baby, so kne cri jugak pempers b4 nak start pakai CD kan... So saya beli la pempers Pureen saiz S yang 32pcs tu. Saya beli kat KD yang selalu saya check up. Beli 2 pax.. Bila tel kakak saya, dia cakap besar saiz S tu untuk newborn, so dia suh saya beli jugak la newborn tu, cuma tak tahu berapa banyak... Tadi kuar lunch g mydin Usj nak usyar-usyar pampers tu, so beli la satu pax, 36 pcs newborn pampers PETPET... Ingat nak cari Mamy Poko, tapi takde stock pulak. Saja nak try beli brand mahal sikit, for newborn nie..hihihi..kan beli yang murah-murah takut kulit jadi merah, besar-besar sikit beli la yang murah2... Tapi memang generasi family saya pakai DRYPERS jer...memang elok jer tengok anak-anak buah saya.. Dari kecik sampai besar...
So pendapat anda macam mane..??

12 comments:

nanonano said...

better beli yg 1pek tu dlu, mmg ler baby berak byk
tp xkan ler speket tu blh abis dlm ms beberape hr,
& mcm ler kedai xbukak dh pastu, kihkih
sokay je, trial pack dlu 1,
sbb nanti nk tgk gak baby slesa x ngn pempes tu kan,

Mr n Mrs Zaidi said...

oo ye ker...ok2...tq for da info sis...btl jgk sis ckp tu, kita tgk baby serasi tak dgn pampers tu kan..

aTy _faRed~ said...

saye ade gak dengar pendapat orang lain-katenyer..baby baru lahir selalu u'uk dan terkencing..satu hari 7-8 kali boleh tukar diapers nyer..tapi betul gak..baby cepat besar..ade kawan blogger anak masuk 2 bulan dah tukar saiz M..jadi rasenyer..tak yah ar beli saiz new born terlampau banyak..kalau rase2 tak cukup tu baru beli..alaaa...kat kedai banyak jual kan sekarnag..:)

puansazusarin said...

tgk pada pengalaman kak2 sy smu pesan beli 1 pek jer pampers newborn...sbb bby cepat membesar..kejap jer nnt dh kne tukar s..

Mr n Mrs Zaidi said...

TU LA PASAL SIS ATY, ZAMAN SKRG KT KEDAI SENANG NK CRI PEMPERS KAN...CUKUP LA DLU 1 PAX KOT...HOPELY...

Mr n Mrs Zaidi said...

PN SAZUSARIN, TU AH, KITA TGK MCM MNE DLU SMPAI BBY KUAR...BELI DLU 1 KAN...

ReYNa said...

sy pon baru beli diapers saiz newborn 1 pek. ada kwn bgtau beli la bnyk time murah tp rasa2nya bg sy cukup dulu 1 pek,kalo x cukup mintak laki g belikan.huhu.

!k@ said...

aah jgn beli banyak dulu..ada certain baby cepat besar..kdg kulit xsesuai ngan pampers tu..tp mmg kena pakai new born masa baru lahir..s besar..
ammar pakai 2pek je newborn..1 pet2 yg 58, 1 drypers yg 20..pastu dh leh pakai s..sebulan lebih dh pakai m..huhu

izwahasnan said...

saya beli 1 pek je untuk newborn 56 keping RM31.90 huggis

izwahasnan said...

yang pastinye stanby duitnye je... nnti suruh laki beli

deyl adham said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

saya baru je bersalin pada feb 2013. Kalau ikut baby saya, pakai mami poko newborn 52 dan pet pet newborn 64. Kemudian kena pakai saiz s pakai drypers 58 dan mami poko 44 (itu pun tak habis).... skrg dah kena tukar kepada saiz M plak.

:::Klik, klik, klik....:::