Followers

Wednesday, March 21, 2012

Jangkitan kuman...

Salam,,,fuhhhh,,,fuhh,,. Sapu habuk dan  sesawang kat blog nie. Wei la wei, lame giler tak buat entry kan. Last entry 5/3 lepas, nie dah 21/3. Nak cakap dah bersalin belum lagi, tapi sebenarnya aku sibuk sikit minggu akhir sebelum bersalin nie. Banyak kerja-kerja ofis kena settle sebelum bersalin nanti. Aku pun sekarang dah nak masuk 37 week, orang cakap dah boleh nak bersalin dah pun. Baby pun anytime jer dia nak kuar. Aku pun minggu lepas sibuk pindah rumah baru. Alhamdulillah, dah settle pasal rumah. Dah duduk rumah baru dah sekarang, majlis solat hajat sume dah buat, tapi jemput sedara mara belah laki aku jer, almaklum la kebetulan mase tu cuti sekolah dan adik ipar aku bertunang dengan orang Gombak, so f.i.l aku sume naik KL, tu yang buat terus. Untuk kawan-kawan aku, n sedara mara aku, insyaallah lepas aku bersalin aku jemput lagi k. Macam lari tajuk jer kan, sebenarnya aku nak citer aku kena jengkitan kuman...huhuhu..Ingat tak entry lepas aku de citer pasal test mcm pepsmear yang aku buat tu, result dh kuar, then doktor cakap aku kena jangkitan kuman.. Tadi aku masuk ofis, dalam kul 9 lebih, nurse KD 13 kol suh aku jupe doktor ambil surat untuk result tu.. Aku terfikir jugakkan result per, sebab result minum air gula hari tu dah kuar last week, so far aku takde sangkut kencing manis. Macam-macam yang bermain dalam fikiran aku otw g KD tu...risau n berdebar sume de.. So tunggu giliran, dalam sejam no aku panggil jupe doktor, doktor cakap aku ade jangkitan kuman, tak risiko pada aku tp risiko untuk baby mase bersalin nanti..doktor nak buat surat untuk refer pakar kt hospital..sebab 4 jam sebelum bersalin kena masukkan ubat ikut bawah.. bila dengar tu jadi risau pulak aku, kalu effect pada aku aku tak kisah, nie berkaitan dengan baby aku mula jadi risau, takut..harap sangat sumenya ok.. Sebab tadi ramai org, so doktor tak sempat buat surat tu, esok pagi b4 g keje aku singgah jap klinik tu ambil surat tu...kita tgk ape kandungan surat tu esok.. kita jupe esok yek.....


Doakan lah semoga baby aku nie selamat dan dilindungi Yang Maha Esa..

5 comments:

Nadt said...

jangkitan kuman tu doctor detect melalui ape? sebab kencing kotor atau keputihan? saya ada masalah keputihan takut gak kalau ada jangkitan kuman. dah cek dengan doktor tapi result dari lab belum dapat lagi.

Mr n Mrs Zaidi said...

doktor detect sbb keputihan bnyk drp biase...insyaallah, harap2 xde ape2..

aTy _faRed~ said...

haaa..saye pon masih menanti hari nak beranak jer ni...nebes..:) sempat lagi ek pindah umah..adik saye pon dah dapat kunci umah..tapi since die pon pegnan dah masuk 8 bulan lebih..malas die nak pindah..lepas pantang jer katenyer..:)

Nadt said...

masa checkup yang lepas,saya tanya nurse bila dapat result pasal keputihan hari tu? nurse jawab lagi 2 bulan. haihhh..masa tu saya da beranak da. no point la saya menahan sakit masa nak ambil sample keputihan hari tu. so hanya mampu berharap nothing bad. now hari2 makan yogurt, berkesan kurangkan keputihan.

Mr n Mrs Zaidi said...

oittt knp lmbt sgt...sya seminggu 2 mcm tu jer dh dpt result..tu pun sy lupa dh sy buat ujian tu..nurse yg tel...hihihi..harap2 xde ape2 mslh la yek...amin..

:::Klik, klik, klik....:::