Followers

Thursday, August 22, 2013

Aku dan baby baru :- Kelahiran anak keduaku..Part 1

Isnin, 24 Jun 2013

Macam biase hari tu aku ade rutin check up mingguan kat KK Batu 14. Biase kalu check up kul 3, kul 3 baru kuar ofis then sampai kt KK tu kul 3.20pm macam tu la, tapi hari tu kul 1 aku dah kuar ofis. Sampai sana terus aku gi makan dulu kat gerai yang ade dalam kawasan KK tu. Lepas makan bagai, aku gi la kat kaunter depan then bagi tahu yang aku de appoiment hari tu kul 3 tapi aku nak jupe dengan doktor coz dat day baby aku macam kurang gerak sikit...So, nurse suh aku gi hospital if baby kurang gerak..
Aku malas nak gi terus, ko tahu je la hospital serdang tu penuh sokmo, so batter aku jupe doktor kt kk sini baru senang sikit kalu nak refer ke hospital.  Lepas ambil no nurse suh aku tunggu kejap depan bilik doktor tunggu dia panggil. Tak lama pun tunggu, nurse tu panggil aku masuk.  Mase dalam bilik tu doktor tanya macam2 soklan la kan, soklan yg korang pun boleh agak ape kan... Aku malas nak citer, jenuh nak ingat balik tapi yang pasti aku kena marah dengan doktor sebab sepatutnya aku kena tahan last week tapi aku mintak balik. Pulak tu doktor yang sama yang suh aku refer hospital seminggu sebelum tu. Mau dia tak marah dan berleter kat aku, dah doktor tu india..hohohoho... Lepas kena leter dengan doktor, dia pun suh aku gi hospital dan sekali lagi naik ambulan.. 2 kali la aku merasa naik ambulan bulan tu saje sampai driver ambulan pun masih ingat dan cam muka aku...hahhahahahha....Malu jugak muka sama jer naik ambulan tapi tak beranak2 pun lagi.. Macam sia-sia jer dia pasang siren n hantar aku minggu lepas..kikikikiki...

muka pasrah kena naik ambulan kali ke-2...

Kul 3 lebih aku sampai Hospital Serdang, mase tu aku dah siap bawak sume kelengkapan nk masuk ward la sebab memang aku dah bajet mesti kena tahan punya dan mase tu jgk aku pun dah bersedia nak.
Kalu kena induce pun aku dah sanggup serah diri pun.
Memang betul jangkaan aku, memang kena tahan..hohoho..Sementara nak tunggu giliran aku, aku duk la melanguk kat ruang menunggu pesakit kat dewan bersalin tu. Lame jugak la nak tunggu doktor/nurse panggil nak check, aku siap tgk tv, tido dulu kejap mase tunggu tu. Then baru la nama aku kena panggil. Nurse suh aku baring kat katil dulu sebab dia nak buat CTG, mase tgh duk buat ctg tu aku sambung tido kejap..ngantuk wei.... Tak lame lepas tu doktor dtg nak check jalan plk, time tu jalan belum terbuka lagi...Aku pasrah jer la kalu kena duk lame kt spital pun..then nak tunggu doktor scan plk...dah siap scan sume nurse dtg suh aku tunggu dulu lagi... Aku siap2 tel laki suh bwk brg2 lain yg aku tak ambil mase dtg ptg tu.. Dalam kul 9pm lebih laki aku datang bawak Daaliyaa.. Tengah2 duk sembang2 dengan laki tu nurse panggil kasi baju hospital suh aku tukar then suh aku tunggu lagi sebab katil penuh lagi katanyaaa... Aku pun lupa kul brp dapat naik ward tu tapi mase tu laki dah balik sebab Daaliyaa dah mengantuk.. Sedih giler masa laki aku nak balik tu, ye la pertama kali kot berjauhan dengan Daaliyaa...hohohohoho....

Nak ambil darah nie 3 kali doktor  cucuk..Pasrah lagi aku..

Dipendekkan citer, aku dapat katil sorang jer kt ward 5E.. macam first class gitu tapi sebenarnya ward tu ward pesakit yg diasingkan jika ada penyakit berjangkit macam TB ke masa pregnent. Disebabkan ward kelas biase tu penuh so aku duk la dalam ward tu seseorang... Mula2 tu macam berdebar, dah la aku nie penakut jugak la orangnya tapi aku wat macam2 berani gitu...tapi yang syoknya ward tu bilik air tak yah nak kongsi dengan orang lain...

Katil no 27



bilik nie luas tau, boleh masukkan lagi satu katil....memang syok sebab privasi sikit tapi aku nie penakut so tido malam aku memang tak tutup lampu, pintu dan langsir tu...


Ni dia mak buyung muka pasrah sebab kena tahan ward pastu kena duk sorang2....

Next entry






5 comments:

UMIE SUE said...

muka pasrah pun nampak comeiiii

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ALhamdulillah apapun semua nya dah selamat kan

yUmiE AzuRa said...

alaaa lme xnk tgu part 2 ni??hahaha

Puan Ida said...

Salam,
ai
saya ida
newbies blogger
baru follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com
tahniah ye
best nye dapat baby rindu bau babyh hehehehe

Baby Shop Malaysia said...

Tahniah. Kunjungi website saya

:::Klik, klik, klik....:::