Followers

Thursday, August 29, 2013

Daaliyaa dan menan :- Slide n Swing

Dah lame giler aku aim menan nie kat online..Paling murah aku servey rm335 gitu la, tu pun pre-order.. Aku pun pernah bagithu kat laki aku yang aku nak beli menan tapi laki aku tak setuju katanya mau letak men menan besar gedabak macam tu. Rumah kitaorang bukan rumah banglo pun kan,,, Terus aku diam tapi aku tetap tanam azam dalam hati mau beli jugak menan tu nanti..kikikiki..

Nak jadi citer, Daaliyaa sekarang dah pandai mengamuk setiap kali lalu kat taman permainan.. Hari tu pernah sekali kitaorang nak kuar gi beli barang kat OTK area rumah aku tu tetiba dia nampak taman permainan dan kebetulan pulak mase tu keta kami berhenti kt simpang 3, bila keta gerak jer terus dia mengamuk macam nk kuar pintu dan tunjuk kat taman tu. Aku laki bini nie, macam ternganga jugak la, sejak bila kan Daaliyaa dah pandai tunjuk protes macam tu...Sebab sebelum nie releks jer kalu lalu ikut taman permainan sekali pun.

Lepas balik raya hari tu, aku gi la beraya rumah mak pengasuh dia. Masa tu petang lagi, so lepas beraya laki aku ajak gi padang bola yang selalu dia main bola setiap petang, katenya nak tengok ramai tak orang main bola kan, aku pun ok jer la. Kebetulan pulak kat situ ade taman permainan dia pun singgah jap bawak Daaliyaa turun main menan tu sume, aku just tunggu dalam keta jer sebab bawak baby Daarisaa sekali. Main dalam 10 minit macam tu, laki aku ajak balik, angkat jer Daaliyaa masuk keta, dia punya mengamuk tak yah nak cakap la, siap nak turun dari keta.. Pastu laki aku pun, ajak balik dia gi main menan tu... 10 minit lepas tu ajak balik, kali nie dia mengamuk pun terpaksa tahan jer la, sebab dah nak maghrib.

Bila dah macam tu, kami laki bini duk la sembang2 konon nak beli menan tu... Dan akhirnya seminggu lepas raya hari tu, menan tu jadi milik Daaliyaa jugak akhirnya...

Teddy bear slide n swing

 muka xcited dapat menan baru...

 rumah aku sekarang dah macam taman permainan pun ade, tapi demi mu anak aku pasrah jer la...hohoho..

Menan nie aku beli kat tesco, kebetulan ada offer rm299 **mase bulan pose baru nie tesco de offer rm199 je tapi bila nak gi beli dah habis..cehhh, seje la tu letak stock sikit kan**... Tu pun laki aku nak tak belinya, tapi bila fikir anak nak main pastu aku cucuk dia jgk, baru la dia setuju nak beli...hahahaha...kira ni hadiah besday Daaliyaa jgk la...

6 comments:

Nadt said...

wahhh..bestnye..heaven tul kalau dapat mainan ni. nadt nak beli gak kononnye tapi hubby kata nanti bebudak lain je yg main kalau letak kat luar rumah. xkan nak kunci pagar plak x bagi budak masuk nampak noo kedekut. letak dalam umah tak de ruang plak..alahaii..

mama ila said...

wahhh...bestnye dapat menan besar..hehehe..

e k i n ♥ y u s r i said...

klu ekin beli nie
xde tempat nak letak
huhuhu

-DoUbLe Z- said...

mmg tengah survey..tapi sama mcm nadt, hubby ckp tak muat kalo letak dlm rumah n tak sesuai letak luar...
ingat nak try gak modify arrangement kat satu bilik ni bagi ada ruang n pujuk hubby..hihi..

Mommy_Cha said...

daaliya. achik nak pinjam leh? terpegun jap tgk slide tu. huhuhuhu

Nor Riah Ismail said...

saya pun tengah mencari gelongsor dan buai mcm ni..ada sesiapa nak jual preloved tak..sekarang harga yang baru dah mahal sgt huhuk..

:::Klik, klik, klik....:::