Followers

Monday, August 26, 2013

Daarisaa :- Jaundis

Mase Daaliyaa dulu, alhamdulillah kejap jer hilang kuningnya tu tapi Daarisaa dah masuk sebulan lebih pun still ade lagi kuning.. Siap kena refer Paed kt Hospital Serdang tapi alhamdulillah takde la sampai kena tukar darah nie sume...

~Bacaan kuning mase kena admit 275 or 285 macam tu la~

Sedih bila tengok anak kena duk bawah lampu macam tu, pastu hari2 kena cucuk ambil darah tapi fikir positif baik kita tahan hati sekarang jgn dikemudian hari. Al-maklum la, jaundis nie sebenarnya penyakit yang bahaya jgk untuk baby2 baru lahir nie. Mungkin kita tak nampak kesanny asekarang tapi akan datang kita tak tahu.. Sebab baby yang jaundis teruk dan tak mendapat rawatan yang sewajarnya boleh memberi kesan pada perkembangan otaknya tau. So para ibu yang anak kena jaundis, tabah la hati bila tgk anak kena ambil darah hari2 dan duk bawah lampu macam nie.

Walaupun tido bawah cahaya lampu macam tu, stail kena ade jugak ok.. 
Siap bertongkat dagu bagai...

3 comments:

♥ ROS ♥ said...

Kekadang dk bawah lampu ni lg ok kan dr duk sumbat mcm2 kat baby.. Baby daarisa kuat la mama :) tgk, skrg dh ok dah..ehehehhe

D Yatie said...

Hr tu ank kwn kite pu lebih sebulan jugak. Mmg perit tgk ank tp demi nak sihat. Kita kena kuat.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

nampak selesa je dia tidur.. semoga cepat sembuh ye baby

:::Klik, klik, klik....:::