Followers

Monday, January 16, 2012

::::Kembali bekerja, Alhamdulillah ade rezeki untuk my Baby n ibunya jugakkk::::

Setelah bercuti 4 hari ::2 hari mc dek kerana demam dan 2 hari cuti weekend::
hari nie kembali bekerja, wah2 banyaknya kerja menanti ku...
tapi mujur la keje-keje tender tu sume kebanyakkan aku dah buat...
so just forward jer la kt customer sume tender qoutation tu..
walaupun demam dah kebas, selsema dan batuk masih belum baik la...
ye la, ubat selsema dan batuk doktor tak kasi, maybe sebab aku pregnent kot...
so selsema dan batuk nie kena baik sendiri tanpa bergantung pada ubat la...
huhuhuhuhuhu..xper2, kuat kan diri yek Pn Nurul demi your baby..
so tadi masuk ofis memang xde la buka internet bagaikan..
yela nak siapkan kerja -kerja ofis nie sume sebelum nak cuti seminggu for Tahun Baru Cina..
:::amboii sampai seminggu nak oiiii...:::
ye la, company aku kan bos cina, dah tentu-tentu kne cuti seminggu, 3hari WAJIB kena apply annual leave...
so cuti lame-lame nie ape nak buat, balik kampung la...hihihi..
tadi buat keje seperti biase bos masuk then dia panggil akauntan ofis aku a.k.a wife dia la, suh kasi cek...
cek untuk BONUS...bukan gaji..gaji after raya cina nie...
:::orang gov dapat gaji hari nie kan.....berjimat cermat la...gaji bulan depan lambat lagi tu:::
wah-wah...saya suka..saya suka.....biar la gaji lambat tapi bonus dah dapat..
::ewah-ewah engkau nie, orang lain bonus dah habis shopping dah pun...:::
takpe la orang lain dah dapat, sekarang giliran aku pulak la kan..boleh la cari dan tambah-tambah sikit lagi keperluan my baby nie nanti....
dapat cek terus sms hubby..sms icon senyum2 tu jer...terus hubby dapat detect mesti bini aku nie dapat bonus..tak sempat nak clear cek dah mintak suh sponser tukar sport rim kereta dia...amboi2 laki aku nie....tak kuasa aku nak layan..aku nak simpan duit tu nak beli barang baby nanti bila baby dah kuar..
"kan baby nanti kita g shopping same-same yek sayang, kita tinggal daddy sorang-sorang..huhuhuhu"
k la nak sambung kerja nie...sume keje qoutation tu dah siap, ko ingt aku duk goyang kaki je ker lepas keje tu sume siap...no, no, no, no...nie nak kne buat drawing pulak..part paling aku malas nk buat...huhuuhuhuh..
nanti sambung next entry pasal barang-barang baby pulak la...



:::tengah-tengah taip entry my hubby tel 2 3 kali, amboi2 ayatnya romantik bagai yek yayang..pandai pujuk bini yek..tak kuasa syg nak layan eh....:::

2 comments:

iizla said...

wahh bestnya dapat bonus!!

sy pon bg ayat2 manis gak kat hubby masa nk menumpang bonus dia.ekeke..

spend wisely k :)

Mr n Mrs Zaidi said...

ehmm tu la rezeki anak...tahun nie banyak sikit drp last year....

ok la tu, tumpang yg husben punya pun dah ok tu sis Izzla....

nie sy pun nk tgk en suami sy tu dpt brp..if dia dpt bnyk dri saya, yg saya punya kne simpan ah..hahahahha...

:::Klik, klik, klik....:::