Followers

Tuesday, July 31, 2012

dalam dilema....

wah kejap jer mase berlalu kan..
hari nie dah 11 ramadhan...
lagi 19 or 18 hari lagi nak raya...[bab raya cepat jer kan...]
lagu raya pun dah berkumandang disetiap corong radio... [padahal baru 11 hari pose, awal no dia pasang lgu raya yek]
tapi tak tahu la kenapa, tahun nie raya macam takde semangat gitu..
aku sehelai baju pun takde lagi untuk raya..[ape tah lagi untuk orang lain]
laki aku pulak pakai baju melayu yang raya korban tahun lepas jer...[ade beli kain baju melayu suh kakak aku jahit tapi aku cancel kan]
orang cakap bila ade anak semangat nak raya tu, membuak-buak kan.
tapi tak aku...huahuahuahua...
baju raya untuk Daaliyaa dah ade beli, tapi dah dipakainya sebelum raya...hahhahahaha
so kena cari jugak 2 3 pasang lagi for my dotter tu sebelum raya...
TAPI bila nak gi cari tu...???
ohhh en suami, saya nak duit beli baju raya boleh..???
tahun ni sekali lagi balik raya kat kg suami, kelantan...
raya ke 2 baru balik terengganu...[bini sendiri yang bagi cadangan balik kg suami dulu]
sebab raya ke 4 ade kenduri kawen rumah mak aku kt kg tu [kakak aku kawen]
so tak kan nak blik terengganu pastu blik kelantan pastu blik terengganu lagi..penat woooo..
lain la gap  2 3 hari ok jugak..
biase setiap tahun aku beli kan baju raya kt mak n pak mentua aku, adik ipar sume, tapi tahun nie non ado... sebab seperti diatas ok...hhaha [teruk punya menantu kan]

moood raya tolong la datang......

tu satu dilema, hari dah 4 hari aku ponteng pose...[ponteng bersebab ok]
aku nak tanya la mommy sume, after bersalin tu korang bila datang ccik P...??
aku kan tak tahu la nie dipanggil cik P or ape..
sebab nak kate cik P, bila darah kuar tak seperti biase la..
risau pun ade jgk..
eh segan pulak nak share kat sinie, boleh tak mommy storie morie sikit...
or pm aku kt Fb ker...

[gambar takde mengena dengan entry]

tepek gambar anak sumper inspirasi mood raya aku la...hahhaha..
tengok anak tido tenang jer..best kan jadi baby, xde per difikirkan hal duniawi nie...
siap tido tongkat dagu lagi...






2 comments:

aTy _faRed~ said...

eerrr...saye tahun ni terujer giler nak beraye...walaupon baju laki binik sehelai pon tak de lagi..huhu

izla said...

samalah.
mak pak recycle je baju raya.
kalau ada jumpa hujung2 puasa ni, sambar je lah. kalau x jumpa, nasib badan la pakai baju recycle.

:::Klik, klik, klik....:::