Followers

Friday, July 20, 2012

::::setitik susu sangat berharga..ini kan pulak 4oz:::

Salam Jumaat semua...
Jumaat terakhir bulan July 2012 yang boleh makan-makan, minum-minum sebab esok dah pose...
ni nak share dengan korang sume, ape perasaan korang kalu setitik susu yang ko perah meleleh kuar tak masuk dalam bekas simpan susu or plastik yang ko simpan susu tu... SEDIH kan..
rasa macam ohh sayangnya susu tu...
kalu boleh setiap susu yang ko perah tu nak simpan buat stock anak ko kan...
tu la yang aku rase semalam...
setitik susu jatuh pun rase sedih apetah lagi lebih kurang 4oz tumpah...
sedih woooo...dah la aku punya susu pun tak melimpah ruah...
dah penat pump guna pump manual {sebab aku lebih suka guna pump manual compare electrik}tetiba susu yang dah pump puk tumpah... sedihhh..wooooowoooowooo...
alkisahnya macam nie, semalam tengah syok-syok pump susu, tetiba si bunga aku tu merengek-rengek..
laki aku nie pantang anak merengek, mula la suh kasi susu...
sebab dia tak boleh dengar sore anak dia merengek, menangis ker...
takut anak dia lapar or sakit macam tu la..
sayang benor dengan anak dia tu... {{aku pun sayang jugak tau..aku yang mengandung n melahirkan diakan}}
so aku pun berhenti pump jap ambil anak...
so kasi anak nenen sebelah, then sebelah lagi aku sambung pump...
anak aku pulak sekarang suka benor angkat kaki dia tu...
syok-syok pump, aku pun nak tengok la banyak mane hasil perahan untuk sesi malam tadi tup-tup, bekas yang penuh susu tu terjatuh ko tahu...
waaaaa...sedih mak nak oiiiiii...

{{{ini budak, kalu dia betul-betul lapar sampai layu mata bila dia tengah BF...so kaki dia tu duduk diam-diam sikit...}}}
hanya 1oz jer yang mampu diselamatkan....
taruk dalam botol susu kasi anak minum..
so kesimpulannya malam tadi takde stok for my dotter....
sekarang nie tengah gagahkan diri nak buat stok ebm for bulan pose nanti..
sebab aku perasan kalu aku skip makan nasi dalam satu hari tu, stok susu aku pasti mengurang...
coz pernah aku tak makan nasi siang hari just makan waktu malam, susu aku pasti kurang...
so harap-harap susu untuk my dotter tu cukup la...
dan stok susu untuk bulan pose nie kuar macam biase...aminnnnn


{{{kesayangan hamba...tetiba taruk gambar pak dan anak... pstt..pstt...ko tengok kulit Daaliyaa dengan laki aku, jauh beza...hahhaha..nasib la anak tu ikut kulit aku sikit...[perasaan punya mak] kalu tak 100% copy ikut abi dia [kejap daddy, kejap ayah, kejap abi, kejap waliq.. mana satu nak panggil pun pening kepala anak aku..hahahha..]}}}






4 comments:

izla said...

jangan risau sangat takut bulan puasa ni kalau susu merudum. bulan ramadhan bulan paling mulia. banyak doa dimakbulkan. doa banyak2 dan percaya, insyaAllah susu akan melimpah ruah.
chaiyok2!!

Mr n Mrs Zaidi said...

ehm tu la sis izla...jgn fikir merudum kena fikir bila pose susu makin banyakkan..harap2 mcm tu la...amin...

aTy _faRed~ said...

same ar..!! kalau susu tumpah air mate pon boleh tumpah same..memang nangis lagi2 4oz..sabar yer..

Mr n Mrs Zaidi said...

tu la..gigih duk pump pastu tumpah..waaaa sedih giler kot..dh la sy jenis susu bukan yg melimpah ruah bila pump sis aty..

:::Klik, klik, klik....:::