Followers

Tuesday, August 7, 2012

memang tak boleh biarkan tido atas katil sorang-sorang....

Salam....

korang tengok la anak dara aku sorang nie...
makin lasak sekarang tapi bukan lasak nak mengering ke ape tapi lasak mengesot/menurun ke bawah...
baby lain biasenya 3 bulan dah boleh meniarap sendiri tapi budak tecit sorang nie if letak melentang xdenya dia nak mengiring ke ape, tapi pandai mengesot/menurun ke bawah jer...
dulu aku pernah citer kalu tido berbantal tapi lepas bantal entah kemana kan, nie pulak kalu aku letak atas tilam dia, nanti tilam dia pulak entah ke mana...
nie kejadian sabtu lepas, mula-mula elok jer dia tido lepas mandi sume..
aku tengok dia lena so aku buat keje-keje rumah sumekan..[bukan rajin sangat pun, tapi terpaksa sebab rumah dah bersepah sangat lagipun ade orang nak datang rumah..muahhahaha...]

:::suka tengok kamera, like mother like dotter k... bila tengok kamera jer tengah uk..ek..uk..ek.. terus diam jer dia...:::

 then aku mase aku nak mandi tu dia dah bangun tapi xde la menangis just ukk..eekk..uuekk..cakap sorang.. so aku cepat-cepat mandi n bersiap nak g rumah my sister kt cheras...
dah siap sume aku turun bawah [daaliyaa duk kat bawah mase aku bersiap]
terkejut ko bila turun tengok anak aku dah jadi macam nie....
korang tengok la...



see
see
see
see
see
see

 

:::aku belikan menan yg lebah yg boleh pakai kt tangan tu [alah menan tu glamor sekarang]..konon nak suh anak main tapi dia buat tak tahu jer dengan menan dia...boleh kat ayah dia, bukak, dia cakap rimas tengok,,huhuu:::
cepat-cepat aku ambil tel tengah cas nak tangkap gambar...[mak sibuk nak ambil gambar, bukan nak angkat anak]
[tengok bayang mak gergasi kalu korang perasan la...]
mase aku tangkap gambar nie, dia siap senyum-senyum lagi..
bertuah punya budak..
lepas nie memang tak leh letak dia kat atas katil sorang-sorang, bahaya ko..
tak pasal-pasal nanti aku pulak menangis tak berlagu..

6 comments:

izla said...

ada kemajuan....
tapi memang takleh letak atas katil kalau xde orang monitor.

~lonelyna~ said...

amboi...jauhnya dia menurun bantal...takpe, umur 3-4 bulan t mesti dia akan cuba untuk tiarap...:)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hai kak, salam kenall. baru je jalan2 kat blog akak ni..

Mr n Mrs Zaidi said...

SIS ILZA:- TU LA PASAL SIS..MMG ADE KEMAJUAN UNTUK MENURUN TU...TP MENIARAP BILA TAHU...

LONELYNA:- HAHAH TU AH..TERKEJUT TGK DIA MCM TU..HOPELY MCM TU LA..TGK DIA MCM BERAT JER BADAN NK MENIARAP TU ALMAKLUM LA BADAN DEBAB..HUHUUH

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P :- SALAM KENAL...TQ... BLOG AKAK NIE BIASE2 AJER...

aTy _faRed~ said...

qaleef tak sejauh tu lagi ar..tapi dah muler bergerak keluar dari tilam..huhu

Mr n Mrs Zaidi said...

aty_fared:- ehmm ye ker sis...skrg kne alert dh anak2 nie...bahaya...

:::Klik, klik, klik....:::