Followers

Tuesday, January 22, 2013

Asal pregnent jer jadi sensitif....

Salam sume... Rindunya kt korang sume..korang rindu aku tak.. tetiba kannn... Nak tanya korang yang dah pernah ade pengalaman mengandungkan, korang jadi sensitif tak time-time macam nie?? Kalu aku kan, memang dah sensitif orangnya, bila mengandung double triple ah sensitifnya..Aku ingat bila pregnent takde la sensitif, sebab ade orang cakap bila kita pregnent, hormon kita berubah. Ape yang kita suka sebelum pregnent kita akan jadi tak suka mase pregnent. Tapi kalu bab sensitif nie, aku jadi lain. 

Ingat bila pregnent kali ke-2 nie, xde la se'sensitif' macam mengandungkan Daaliyaa, tapi tak pun same ajer..
Pantang kena marah, terguris hati.. Kena tegur or kutuk pun terguris hati..lebih-lebih lagi kali laki aku buat perkara2 demikian... mula ah mengalir air mata nie.hohohoo..

Contoh, macam malam kelmarin, laki aku de la tegur sesuatukan, pastu terus sentap kooo... mula ah menagis2 pastu angkat Daaliyaa naik tido kat atas... tido sambil nangis2..sedih bebenoor... pastu esoknya tak cakap pun dengan laki aku tu... padahal benda tu biase jer, tapi aku rase nak sentappp jer.. sebelum tu elok jer aku duk main2 gurau dengan laki aku tu.. Laki aku nie pulak jenis susah nak pujuk bila kita merajuk ke menangis ker. Dia buat tak tahu jer.. Tak romantik langsung...hohohoohohohoho..

So pagi tadi, dia dah balik Taiping, still tak cakap lagi.. Aku buat tak tahu jer...tak baikk kan..tapi dah hati aku nie bila dah sentap gini jer la jadinya... Tapi semalam, time makan dia ajak aku makan, aku buat tak thu jer, pastu aku masuk dapur tengok dia de beli buah jambu madu. Memang aku suka makan jambu tu, setiap kali gi pasar malam mesti aku beli buah tu kalu ade orang jual. Semalam aku tak ikut dia gi pasar malam, so aku ingat dia takde la beli ape-ape buah kan, sekali tengok dalam bakul kat sinki dia de beli, tak thu la dia beli sebab dia tahu aku suka or sebab dia yang nak makan...tapi aku bajet memang dia beli untuk aku la tu...hahahhaahhahaha...  ok la tu jer pun sesi nak luah perasan...hahahhahaha...daaaa



gambar takde mengena dengan entry, tapi budak dalam gambar nie pengubat hati aku time aku sedih....hohohohoh...rinduuu Daaliyaaaa...dah la pagi tadi hantar dia kat rumah mak pengasuh dia masih tido...

 semoga jadi anak yang solehah, rajin, pintar dan jadi contoh yang baik untuk adik dia nanti...

7 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

pembawakan budak tu.. benda kecik pn jd besar kan. hehee

Mommy_Cha said...

smlm drama airmato momycha. aduhaiii ntah leer kalo bab laki lagi le mengalir leleh airmata mcm air sungai. pastu baba sebok dok komplen pehal la mak buyong ni asyik emo je? asyik nak marah baba jer
:(

sobsss airmata ku yg ngalir lagi....
:(

sweetlavender86 said...

sameee la mcm zura.pregnnt yg 2nd tu sukee nangis.mase pregnnt kn abg die jiwa kental.,jarang nangis..bile pregnnt kali kedua tu suke nangis adik die keluar mmg asyik nangis je.smpai dekat umur setahun pun tetap kuat nangis.ayyok..salah ibu mengandung.lepas ni klu pregnnt zura pun dah xnk nangis sgt.hahaha.effect dkt bby nnti.

D Yatie said...

sama la. bila pregnant memang sensitif gila. walhal tak ada apa pun. husband tegur sikit je. terus teresak-esak nangis. teringat dulu. husb punya risau tanya kenapa nangis. last2 dia tepuk dahi bila sy sendiri pun termangu-mangu tak tau kenapa nangis dan jawab sambil nangis "tak tau. dah orang rasa nak nangis". hahahahaha.

btw, it was a great moment we had. kan? :)

CikNaa said...

haha ciknaa plak asal ngandong je mesti nk bawak bergaduh ngan laki.. lepas tu mula la sndiri nangis2.. pelik2 btl la..

Erina Asmawani said...

Perubahan hormon..pembawakan budak. Kekadang takmo emo2 tapi mesti teremo gak kan Nurul, takley bendung..sabarlah ye :)

mama ila said...

Alaaaaa....comelnyer lah daaliyaa =)

:::Klik, klik, klik....:::