Followers

Friday, January 11, 2013

:::Buku Pink + Baby Kiko Sale:::

Salam semua. Semalam aku cuti. Plan nak 1/2 day jer tapi tak jadi cuti sehari terus. Pagi kul 7.30 aku dah terpacak kat klinik kesihatan Puchong. Nak buat buku pink for new baby nie. Ingat boleh la kan habis cepat kan dalam kul 10 lebih gitu tapi jangan harap, kul 12 baru siap. Rosak program aku.. Program aku asalnya, lepas check kalu siap kul 10, terus berdesup nak gi baby kiko sale tu, pastu belah petang nak masuk ofis. Dek kerana timing lari, habis check up kul 12 tu, aku makan dulu kat kedai dalam KK tu then terus ke tempat sale tu.

Ubah rancangan, tak jadi 1/2 day terus cuti satu hari. Sale punya pasal sanggup ko. Btw, mase aku check up lucky la xde kena sound dek nurse or jm kat situ. Bila tanya mengandung anak ke berapa n anak sulung umur berapa, aku senyum jer mula2 tu. Pastu baru aku citer, nasib aku baik kot dapat nurse yang memahami...

Sambung balik citer lepas check up tu, lepas makan sume aku terus ker baby kiko sale. Dekat je pun dengan rumah aku n kk tu. So sampai sane kul 12.30. Mase tu dah ramai orang, aku pulak dah pening nak pilih baju-baju sume. Rambang mata ko. Pulak tu banyak baju gegel kali nie compare 2011 punya, banyak baju boboy. Aku ape lagi teruja lebih ah, dah memang anak aku gegel jenuh nak memilih...kalu de bajet banyak mau aku borong semua. Tapi apakan daya, bajet ciput jer, so beli yang betul cantik dan berkenan di hati ajer.

So dapat la rembat beberapa pasang baju buat basahan, jalan-jalan dan untuk raya terus aku beli. Ingat esok macam nak gi lagi la. Bajet yang nie nak mintak dengan ayah Daaliyaa pulak...hahahha.. Boleh tak gitu..???
 
Ambil gambar lu sekeping sebelum masuk dalam dewan kecil tu. Pastu bila tengok baju terus simpan tel dalam beg. Time for shopping, gambar kemudia la kan....hahhahaha.. Tapi kan dek kerana syok menyoppingkan diri, bila dah siap bayar dan nak balik, kunci kereta aku hilang ko..tu la syok punya pasal, kunci kereta hilang pun tak perasan.. nasib la, orang yang incharge kat sale tu jupe kunci kereta tu...tu pun ade akak2 kat situ bagithu memang de diorang buat pengumuman tentang sape2 hilang kunci kereta, tapi aku tak ambil port pun....nasib jupe balik..hohohohoho.... So korang sape-sape nak gi sale tu pastikan alert sikit k..dan satu lagi tak bawak la anak2 kecik, kesian aku tengok semlm yang bwak anak2 nie, panas kooo...
aku yang tua bangka nie pun terasa bahang panasnya apatah lagi budak kecik kan.. Aku balik semalam sampai rumah kul 4.. sampai rumah terus solat zohor..dah lewattttt....
so nie la hasil rembatan aku semalam... 

baju basahan+baju tido+baju jalan-jalan+baju raya+trevel set toiletries

baju basahan 6 pasang... 5 pasang set baju dan sepasang gaun...
harga antara rm10 ~rm12 jer...

 baju jalan-jalan ::top rm18 skirt rm16::

 baju jalan-jalan :: top rm10, skirt rm16 ::

 BJJ :: rm20 je:: kalu kat luar mau rm50~rm70 sepasang..

BJJ :: rm20

kat bawah nie pulak baju aku bajet nak buat raya nanti.... alah tak suprise ah dh tunjuk baju raya skrg kan...tp xper la just nak share benda murah tap berkualiti yang aku rembat semalam... sume baju gaun nie + overall skirt tu rm20, top untuk overall tu rm16...





nie lak bju tido..sehelai jer dpt rembat..xbanyak sangat ah stock baju tido semalam...rm12 jer..

so tu la serba sedikit hasil rembatan aku semalam...nie bukan nak tunjuk2 tau tapi nak bgi thu rugi tau sape2 yg duk dekat2 ni tak gi sale tu..sbb harga memang jauh beza dengan kat luar sana..stock baju pun bukan jenis yang stock lame2 dia buat sale tapi stock yang baru-baru tau...ade stock tu aku dh beli untuk daaliyaa tapi jauh beza harga dia...rugi tul la.....


5 comments:

erin said...

mama daaliya, yg kat kepong tu ke?

Raihana Humaira said...

syoknya...kalau la dapat p... :)

Mr n Mrs Zaidi said...

erin:- nie kat puchong...

raihana:- jom la pi...

!k@ said...

Ala..xtau pown..hihi..
Kalo x harus la terjebak pegi sopink sekali..hihi

mama ila said...

wahhh..banyaknyer baju...comel2 lah baju2 baby girl...

:::Klik, klik, klik....:::