Followers

Wednesday, January 16, 2013

~Reject~

Sejak semalam, Daaliyaa dah mula reject susu. Bukan susu formula tapi susu aku tu. Biase ptg2 balik keje lepas mandi sume aku akan bgi dia direct bf. Yela, satu hari duk rumah pengasuh dia dh minum susu fm nie, so bila aku ambil dia dari rumah pengasuh dia aku kasi la minum direct bf pulak. Nak kasi dia lepas rindu kat aku. Aku tak nak ah kasi dia berhenti mengejut bf nie, slow-slow. Lagi pun mase aku bukak buku pink hari tu, doktor ade cakap bila usia kandungan aku 6 bulan, aku kena stop terus bf Daaliyaa. So ade mase 2 bulan lagi nak ajar dia stop terus bf nie.

Time tido or nak tido Daaliyaa mesti cari nenen aku, tapi semalam dia reject, dia hisap jap pastu dia lepas, hisap jap pastu lepas. Mula-mula petang tu aku takde rase ape lagi la, tapi bila malam nak tido rase macam sedih pulak, bila dia hisap macam tu. Aku tengok macam dia nak tak nak jer bf, aku bancuh susu fm, terus dia minum sampai habis, kalu dulu, if dengan aku mesti dia nak nenen dan bila aku kasi susu fm dalam botol dia mesti buat mulut muncung itik, tapi semalam tak pun. Dia rela minum susu fm dalam botol tu. Mase tu aku rase waaaa, sedihhhhh... Daaliyaa dah mula nak rejct susu aku...

Mungkin, bila dah besar kandungan aku nie, susu nie rasenya lain kot. Lagipun mesti dia nak simpan susu nie untuk adik dia nanti.. Daaliyaa jangan risau yek, walaupun ade adik, bonda tetap sayang Daaliyaa sampai bila-bila. Cuma Daaliyaa tak leh lasak-lasak sangat, bonda penat ah nak kontrol awak, kalu ayah ade takpe la, ayah boleh layan Daaliyaa...

::::tetiba rase sedih n nak nangis bila taip entry nie, rindu Daaliyaa dan ayah daaliyaa jugak. Bila la project ayah kat Taiping tu nak habis yek, penat la hidup macam nie, tak best langsung.....:::::

4 comments:

cikpingu said...

wajib la sayang daaliya yg montok tu... xmo sedey2 k.. ayah jauh tu... mmg kne kuat kn ati bile handle sorg2...hehe... :)

!k@ said...

Nurl..
Maybe dia rijek sbb dh ada adik kot..
Mcm ika punya Sil..anak dia pun riject direct feed bila dia preggy..

CikNaa said...

agaknye la kan.. susu jadi rase lain, tak lemak cam dlu :)

Wawa said...

dah reject...annaila tak pernah reject tp mama nye yg reject...hihihi...sorry naila, mama tak sanggup kamo merentap sesuka ati cenggitu lagi2 dah ada gigi...hihihi...

daaliyaa takmo lasak2 tau! kesian adik dgn mama...

:::Klik, klik, klik....:::