Followers

Friday, March 1, 2013

Daaliyaa : merangkak + duduk sendiri + berdiri+ bertatih + tumbuh gigi + demam lagi...

As-salam...
Fuh fuh fuh. Banyaknya habuk. Dah masuk bulan baru pun baru nak hapdate blog kan. Nak cakap bizi kat ofis takde la sangat, tapi memang minggu terakhir bulan lepas, macam serabut / kelam kabut sikit.

Jom hari ni nak share citer pasal anak dara aku sorang tu, Daaliyaa. Alhamdulillah, 15 Feb 2013 hari tu genap 10 bulan. 10 bulan..?? 

Ape yang dia dah pandai..?? 
- Cun-cun 10 bulan dia dah pandai merangkak.
- Dah boleh duduk sendiri tanpa bantuan orang lain
- Boleh berdiri dan bertatih sedikit demi sedikit
- Dah tumbuh gigi sebatang kat belah bawah, nie dah nak masuk 2 batang plk. Tapi 2 2 batang nie tak naik habis lagi..ketot lagi giginya tu.
- Pandai nak asah gigi dia dengan gigit orang..hohoho...seriau maknya..
- Semakin lasak.

Tu jer hok aku ingat. Bila semua datang serentak, mula la dia demam lagi. Bulan lepas saje berapakali dia demam. Risau aku dibuatnya. Cuma kali nie dia tak meragam macam dulu. Pertama kali jugak aku sumbat ubat ikut bontut sendiri, dulu MA yang buat mase aku gi KK Bt 14. Time tu suhu dia 39.1. tu aku terus sumbat ubat bontot...

 hi sume, kita dah boleh duduk sendiri tanpa bantuan sesiapa lagi...dan lepas nie kita dah boleh tolong bonda kemas rumah dah pun...

 ni kita dengan mokwa kita...mase nir bonda gi rumah kawan dia kawen, tak sempat gi mase kenduri, bonda kita gi lepas kenduri..tu kita makan paip jer...hohohoho

 with bonda kita..ikut ayah gi ofis dia, time cuti raya cina hari tu..

kita dah tak tembam macam dulu lagi dah...

 co-pilot ayah, otw nak gi tgk tapak project ayah...

 hai...nampak tak gigi kita dah tumbuh tau??

 asah gigi sikit..gatal la..mase ni kita ikut ayah main futsal..

 lamanya ayah main futsal..boring dah kita...huhuhuhu..

 dalam penjara makanan??? takkan bonda kita nak kasi kita makan meggi???

ooo dalam troli.. tu la kita nie tak suka duduk lame2 kat kerusi troli nie, ayah kita letak ah kita dalam nie.. tapi best banyak benda kita boleh main..ayah tinggal pun kita tak heran...hihihih

same tak senyuman kita dengan bonda kita..??

 kita nak buat peace tapi tak pandai la...tu jadi gitu...



 ni time kita demam...huhuhuuh...


 pastu sebab dalam sebulan banyak kali kita demam, bonda kita bawak kita jupe doktor pakar kanak-kanak kat Puchong nie jer.. name klinik tu, Klinik Pakar Kanak2 Dr Chan.. ramai sangat kawan2 macam kita sakit...tapi bila tengok kawan2 jerit2 kita pun jerit2 jugak la..


 Pastu, sebab kita batuk+kahak, kita kne sedut gas lagi..tapi kali nie kita tak meraung macam mula2 kita kne kat hospital Serdang... kita siap jilat2 lagi mask tu...ape la kita ni kan...huhuuh

time kita dah nak sihat..

nie gambar terbaru kita. kita dah sihat sepenuhnya dah...so bonda kasi hadiah kat kita sebab dah baik demam dan kita pun dah pandai macam2 sekarang... kita nak tel ayah ajak jalan2 dengan basikal baru kita nie...tel pun bonda baru beli jgk..botak la bonda kita beli hadiah kat kita...hahahahha


p/s:- kita jatuh katil lagi tau...hohohohoohoho....tapi takde la seteruk macam dlu, cuma lebam sikit kat dahi, n hidung kita jer.....

7 comments:

Wawa Yusoff said...

Semua gambar dia comellllll.....!! yg paling suke dalam troli tu :)

CikNaa said...

'kite' tak cite pun pasal adik baby? :)

e k i n ♥ y u s r i said...

COMELNYE DIEE

Mommy_Cha said...

giler ah..budak ni memang comel! menantu pilihan sesangat :)

Aty_Fared said...

waaahhh hebat..perkembangan serentak..:)

erin said...

seksinye muka daaliyaa ni..hehe, mulut dia, dagu dia..geram2

Mr n Mrs Zaidi said...

wawa yusof:- tq...yg dalam troli tu ayah dia punya keje....hihihii

cikna:- entry lain citer pasal adik..so boleh bnyk entry sikit...hihihi...

erin:- tq..hihihi...

mommy cha:- tq...ye la...tu..comel tp makin lasak sesangat..hohoho..xpandan dgn gegel...

sis aty:- tu la psal..dtg serentak sume tu..tu demam acap kali bulan lepas kot...

erin:- hahhaa..seksi menggoda gtu...hihiih

:::Klik, klik, klik....:::