Followers

Monday, March 4, 2013

Jumaat petang yang lalu... My dear lagi...

Heppy Mondayy....
Amboi heppy bebenorkan.Ye ah, biase kalu hari Isnin jer mesti Monday bluesss...Hohoho..so kita heppy 2 kan diri pada hari Isnin nie k.. Nak citer pasal petang Jumaat lepas, aku gi mydear sale tu lagi...hihiihih.. Citernya macam gini, aku nak tukar pool aku yang koyak tu kan. Ingat nak gi weekend, tapi aku fikir mesti dan pasti ramai orang. Pastu kena kendong Daaliyaa sorang2 sebab laki aku tak balik weekend lepas, mesti susah nak tukar barang + cari barang baru kan. So aku fikir2 sempat kot aku gi lepas balik keje, coz my dear tu tutup kul 7 pm lagipun dekat je dengan rumah aku. Dan kebetulan pulak budak ofis aku yg pegang kunci ofis nak blik awal, so aku pun kena balik awal jgk la, sebab aku xde kunci ofis. Untung dah masa aku kat situ..hihiihi..Balik lebih awal dalam 10 minit jer pun, tapi kan 10 minit tu bermakna.. Time tu jalan clear lagi...takde jemmed sangat...Sebelum gi sana aku kena balik rumah dulu nak ambil pool sebab aku tak letak dalam keta pool tu, pastu tel mak pengasuh Daaliyaa cakap nak ambil Daaliyaa lambat sikit coz nak gi my dear tukar barang jap. Sampai kat my dear kul 6.10 ptg.

Mase sampai kat my dear orang dah tak ramai, best sikit la nak cuci mata kan. Dapat pulak  parking cantik punya, kuar keta terus gi kat kaunter depan yang de tauke tua tu, aku panggil dia uncle jer..hihihi..

Aku [A] : Uncle, saya mau tukar pool nie, semalam saya beli, balik rumah bila buka tengok2 de koyak maa... Macam mane boleh tukar ker??
Uncle [U] : Oooo ya ka, ok2, boleh2.... [pastu dia de cakap dengan pekerja dia dalam bahasa cina la kan..mane aku faham] 
A : ehmmmm..macam mane..??
U : ok la, u tukar barang lain ok ka...
A : pool macam ni dah takde ke?? kalu tukar barang lain, tambah duit xper kan.
U : pool macam nie sudah habis ma, nie display item, kalu u mau u tengok dalam de ke tak..boleh kalu tambah duit...lagi bagus maa...
A : hihihi..ye la tambah nanti u untung kan...betul jugak tu...
U : u tengok2 la ape barang u mau..
A : ok2, sy tengok2 dulu yek uncle..

aku pun gi la cuci2 mata dulu kan b4 nak tukar barang tu..tengok kolam kt dalam warehouse tu, de yang berkenan tapi harga pulak macam tak berkenan, sebab yang kat dalm nie harga memang takleh runding dah...so, aku pun kuar balik tengok kat luar... terpandang kat satu sudut tu, sehari b4 tu aku dah tengok tapi tak banyak choice, hari nie macam de 2 3 choice. Aku mmg berkenan jgk benda alah tu, tapi time tu yang aku berkenan ade cacat banyak jugak, so aku tak jadi ambil, tu yang aku beli pool... bila, duk belek2, macam ok jgk, cuma de kotor sikit jer la..yg lain sume ade dan ok...pastu yang nie de tayar, hari sebelum tu xde tayar...aku pun panggil la uncle tu..

A : Uncle, ini barang berapa harga..
U : Ini harga Rm80, kasi u rm70.. u mau ka...?? ini cantik woo..kalu kat dalam baru punya rm200++.. cuma yang ini alas atas dia takde ma...tapi kalu anak u dah besar ok ma...dia tak jatuh..
A : oo,,,yeke...ehmm jap2 sy tengok2 ok...
U : takpa2 u tengok dulu, i kasi u rm60 sudah..
A : yeke... Rm50 la uncle, i tambah lagi Rm30...
U : Ok2 la, cincai cincai i kasi u rm50, u tambah rm10 sudah ma...
A : erkkkk ye ke...ok la kalu macam tu....

terus uncle tu suh pekerja dia bungkus benda alah tu, dia pun gi buat resit..aku pun terus bayar...
then letak benda alah tu dalm keta... pastu aku terfikir kenapa tambah rm10 je, patutnya rm30 la kan sebab harga pool rm20, so harga barang tu rm50..fikir2, rupanya mase aku kasi resit tu dia terpandang rm40..padahal rm40 total aku beli pool+bola kecik warna warni...aku just kasi dia pool jer, bola tu aku memang nak... that mean benda alah tu Rm30 jer la..berbaloi-baloi...hihihiihih... kira salah aku ker salah uncle tu...padahal aku dah cakp aku tambah rm30....ape la uncle nie..tapi tak rugi pun kalu dia ambil rm10 kan...balik tu aku tel laki aku bgthu kan, dia cakap tak baik tau....
hahhahahahaha...

so korang nak tahu tak benda alah tu....??????

tapi sebelum aku tunjuk benda alah tu, aku tunjuk dulu barang lain aku rembat...tak pasal2 nak tukar barang lain, terbeli barang lain plk...ish2...gitu la rupanya bila jdi mak2 nie...untuk anak beli ajer.. macam daaliyaa pulak bukan jenis obses sangat dengan menan, tapi maknya jer yang lebih2..

 menan yang masuk ikut bentuk dia tu...Rm6 jer..tu aku beli..hihihi.. sebab aku pernah baca blog sis Aty pasal menan macam nie bgs untuk perkembangan otak budak..so aku beli la satu... tp sekarang Daaliyaa belum main lagi, sebab bentuk dia tu kecik2 kalu nak kasi dia main kne pantau..sbb budak2 suka benor masukkan dalam mulut....

pastu aku beli botol susu avent yang jenis PP...Rm39..aku rase dah murah kot. tapi nie bukan untuk aku, aku beli kan untuk akak aku tu...tlg belikan untuk dia...sebelum tu aku dh tgk tp aku tak beli, bila aku compare dgn orang jual kt internet, aku rse ni dh murah, tu aku beli tu..

aku nie suka beli sesuatu yang murah2 tapi berkualiti, tak suka mahal2 walaupun barang berkualiti sebab bagi aku budak2, mahal macam mane pun, susah nak agak cara main or cara diorang guna...hihihi..tu pendapat aku jer la...kalu rosak pun, xde la ralat sangatkan..murah ma..kikikikiki...

2 barang tu je la aku beli..kalu ikut hati dan nafsu nie sume mau beli, tapi kena tgk jgk duit dalam dompet..nie baru awal bulan, nak tunggu hujung bulan gaji lambat lagi..hohoohoh..so berbelanja la dengan berhemah ok...hihihiih...

so nie la barang aku tukar dari pool rm20 kepada barang rm20+rm10= rm30..

jeng..jeng..
.....
...........
..........................

 ............................................

jeng..jeng,,..

.....
....................................
........................................................
hamboi ko nak berjeng jeng la sangat kan...

ok2 meh sini aku nk share....hihiih...

 ni la benda alah tu...cer teka ape....Khemah?? no...no..no...
 turun bawah lagi meh aku tunjuk...
......
.....
.......
.....
......
.....
...
.......
......
.....
.....
.................
......
......


gak2 korang ape la benda alah nie kan....
jom2 turun bawah lagi..

?
 ?
?
?
?
?
?
??
?
?
?
?
?
?
??
?
?
?
?
?
?

nie la benda alah berharga RM30 tu...playpant ke pe orang panggil...hihiihih...
ok la tu walaupun xde alas yang kat atas tu, sesuai ah untuk Daaliyaa main dalam tu.. Sebab Daaliyaa pulak sekarang dah pandai berdiri dan mula dah pandai nak panjat, so bila playpant nie tinggi selamat sikit la, xde ah risau jatuh ke ape...janji menan yang letak kat dalam tu selamat untuk budak sebesar Daaliyaa main..



 aku campak jer sume menan dia yang ade berapa kerat tu dalam playpant nie..
mula2 obses la si budak kecik nie..ye la tengok macam2 menan..padahal tak banyak pun menannya, bila dah kumpul dalam satu tempat macam tu nampak banyak...kikiki..
Dan yang paling penting dah tekde sepah2 ruang tamu rumah aku tu...dah ler maknya malas nak kemas..penat woooo..

cer tengok, b4 ade playpant tu, bersepah2 bola kt ruang tamu..jenuh nak kutip...

so, sekarang baru aku tahu, berguna jugak beli playpant nie. Sebabnya bila kita letak dia dalam tu, takde la dia merangkak gi dapur ke, panjat kabinet tv ker, panjat tangga rumah ke, time kita tengah buat keje.. Memang dia ade walker, tapi walker pun dia boleh gerak sana sini, aku duk dapur, dia mai kat dapur sibuk nak tolong kemas barang2 dalam kabinet dapur tu..nak capai itu, nak capai ini la...mulut aku nie asyik duk menjerit je kerjanya...hohooho
memang dia akan menangis jugak lelama duk dalam tu, bosan agaknya, tapi takpe, dia melalak pun bukan sebab dia sakit terkena benda2 bahaya, just dia nak suh kita angkat dia jer...


dah siap beli sume, terus balik ambil Daaliyaa... kul 6.50 sampai rumah mak pengasuh dia..kikiki...
tengok2 budak kecik tu tersengih-sengih naik basikal baru dia...abang Danial yang tolak.. abg danial nie anak bongsu pengasuh tu...darjah 6 budaknya..dia suka layan karenah Daaliyaa nie...


 budak action naik basikal...suka la de orang layan dia main..



p/s: so, sape2 yang rse nak gi my dear tu, aku syorkan boleh la gi..memang kalu de rezeki kita, boleh dapat harga yang murah2....hihihiihihi... my dear sale nie sampai 10/3 nie..so jangan lepaskan peluang ok...

p/s: teringin nak buat bilik persendirian untuk daaliyaa main dalam tu, tapi disebabkan aku keje, rumah plk 2 tingkat, tingkat atas tu aku just naik bila nk mandi n tido jer...waktu lain memang duk bawah jer..kalu hari keje lagi la..so bilik yang ade just bilik letak baju2 daaliyaa jer, menan sume de kat ruang tamu...













5 comments:

mama ila said...

mak aihh..best nye shopping..tapi betullah murah..playpant tu ila beli kat rm300 tau...boleh dapat rm30 mmg berbaloi2...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

murah ttuuuuu

Anak Lebah Comot said...

Jelesnyer..jasmin mmg nk cari playpen.
Adushh
.banyak lg tak?

Erina Asmawani said...

memang rejeki dak comey la..berbaloi2 rege RM30. Nurul ley jadi duta mydear la pasni. hehe

Mohd Nazim Abu Bakar said...

bleh tau alamat kedai yg u pegi ni tak?mcm best je....nama kedai dia MY DEAR ke? kat puchong?

:::Klik, klik, klik....:::