Followers

Monday, March 11, 2013

Perak & Penang, percutian tak dirancang...

Salam..
Last Jumaat aku cuti.
Cuti tanpa dirancang.
Last minit laki aku ajak ikut dia balik Taiping, kebetulan Rabu lepas dia balik Puchong.
As a wife aku akur la dengan permintaan laki itu...hahahaha..padahal dalam hati memang nak gi pun kan...
Khamis petang tu kan aku kuar ofis awal sebab nak gi check up, so memang takde apply cuti ape la kan.
Malam tu baru aku sms bos cakap nak cuti esoknya, then bos reply OK.
Aku ape lagi, terus kemas-kemas baju la kan.
So kul 8 pagi Jumaat kitaorang gerak, sampai Taiping kul 10 lebih.
Aku memang tak pernah gi belah utara tu waktu siang, pertama kali kot.
Pemandangan memang cantik, dengan bukit bukau disekeliling...
Memang aku tak tido la sebabnya laki aku mengantuk so tukar pemandu, aku la pemandu itu.
Laki aku tido lambat malam tu, tu yang mengantuk semacam paginya..
Daaliyaa pun bantai tido dengan ayah dia sampai la kat Taiping...
Ape aku buat kat Taiping...??
Just lepak kat rumah dan dalam kereta jer.
Sabtu petang baru gerak gi Penang.
Gi Penang pun balik hari jer..
Bukan tido sana, kate nak jalan-jalan jer kan...hihiihih
Tu je pun aktiviti aku, sebab laki aku keje..
Boleh jalan-jalan macam tu pun aku dah ok..
Kan aku dah cakap, ngandung yang nie bukan rajin jalan sangat, tapi sebab laki aku ade so ok la kan...

 hi kita dah sampai Taiping....

 kita anak Bonda...

 kita nak Ayah jugakkk







 Zana, kawan aku nie duk peneng...mmg ingt nak jupe dia, tapi ingat tak sempat.. Alih2 terjupe jugak kat Bt Feringhi..





2 comments:

D Yatie said...

Wahhhhh. Tak letih ke? Huhu. Tp btl lah. Bila dgn suami insyaAllah ok. Hehehe. Kte xpenah drive ganti2 ngn husb. Huhu. Husb snggup tdo tepi jln drpd nk suh kte tlg drive..

Mr n Mrs Zaidi said...

D-Yatie:- letih jugak la tp sebab husben ade letih tu hilang...hihiihih..enjoy jer tapi balik bercuti anak pulak tak sihat...hohohohoh... sy selalu jer ganti2 drive tu...tgk pada keadaan jalan..kalu familiar, mlm pun boleh bwk..kalu tak, siang jer la..

:::Klik, klik, klik....:::