Followers

Friday, March 1, 2013

My Dear Warehouse Sale...

Tadi kita citer pasal anak, meh nak citer pasal barang anak pulak...hohohooh.. Semalam kan MC, so teringat la my dear buat WS, so pe lagi, lepas balik dari klinik, terdesup ke my dear. Kali ke-2 gi, so dah tak sesat walaupun dekat je pun dengan rumah tu. First time gi dulu mase bulan 12 tahun lepas kalu tak silap, mase gi tu tercari2 jugak la kat mane kilang dia tu. So semalam sampai kul 12 lebih, time tu orang ramai jugak la sebab lunch hour, so ramai org2 ofis sekitar tu dtg time tu. tapi time aku datang boleh parking cantik punya, jauh sikit tapi teduh la...hihihiih..

Kekonon nak cuci mata jer, then nak cari car seat yang simple tu jer sekali kempis duit dalam purse aku...huaaaa....


 nah ambil kaw, sekali bukan cuci mata dah nie..memang pokai duit dalam purse tu...huhuuhuhuhu

 basikal de tangkai...RM 40 jer uols....hihihi..dia letak harga rm80, aku tawar2 uncle tu kasi rm50, pastu aku tawar lagi, last2 dpat harga rm40...tapi de cacat sikit dekat dia punya penghadang depan tu..tak kisah pun janji boleh jalan sudah basikal tu...bebudak beli mahal2 pun rosak jgkkan kalu lasak gunanya..beli murah nie kalu rosak xde ah ralat sangat.. kalu yang baru ade jugak kat dalam tu, harga sume rm100+++...


ni la cacat basikal tu..sikit jer pun, foam kt besi penghadang nie koyak + kotor jer sikit...small matter jer pun...berbaloi dh aku rse..sbb yng lain sume function dgn ok..





  cewah tuan punya basikal nie, posing gaya tak hengat..dah macam besar sesangat la kita tu..siap berdiri lagi...amboi2... mula-mula letak dia dlm nie muka macam blur, pastu bila aku tolak, tersengih2 malu2 kucing gtu...suka la tu...pokai tau duit bonda..habis duit bonus hok simpan hari tu...hohohooh...

 child car seat.. mase last year sale tu aku dh aim benda alah nie, tapi mase tu daaliyaa mane pandai duduk lagi kan, so abaikan jer la..skrg bila dia dh pandai duduk baru la aku boleh beli, lagi pun car seat yang aku guna dulu tuannya dh ambil balik, sbb dah bersalin baby baru..dulu pinjam jer..lagipun daaliyaa bukan mau dudk sangat dlam tu...time2 tertentu jer dia nak duduk..nak cri yang car seat yang besar tu jgk, tp macam makan space keta jer..leceh nak kuar masuk...untuk adik baby nanti, dia dah kuar baru kita beli baru..
 yang nie harga RM48 jer..



 gini la jadinya bila jupe benda baru..jakun jadinya...aku de ambil gambar car seat nie tanpa daaliyaa tp tak tahu mane save gambar tu, takde pulak dalam nie...hohohooh....

 pool, RM20, asal harga rm30 aku tawar2 dpt la murah..tapi bila balik rumah ade koyak sikit, ingat esok nak gi balik my dear tu, nak gi tukar lain....besar jgk pool nie...

bola warna warni..RM20 100 pcs...murah la tu kan..

 xcited tengok banyak sangat bola..tapi sebelum tido, aku pulak penat nak kutip sume bola2 tu...hohohoohoh

 ABC playmate [rm28] , tel bunyi2 de lampu2 dan menan kleng2, tiktoktiktok....

menan kleng2, tiktoktiktok [3 rm10]

tel bunyi2 de lampu2 [rm20]

bantal kepala dan bantal peluk... rm3 sebijik..4 bijik rm12 ajer..

 toto kecil+bantal peluk+bantal kepala, rm15

 tilam baby rm15

 baby room a.k.a kelambu....rm10

kelambu nie senang, dia dah de zip bagai, masuk jer tilam atas tu dalam kelambu nie...so tak perlu nak kne tutup buka bagai..buka zip tu jer...

 last sekali dah hbs usyar kat dalam gudang, kita usyar kat tempat jual baju pulak...
sempat la aku rembat baju 3 4 pasang dan sarung kaki tangan...
sebenarnya yang nie aku beli untuk kakak aku kt kg tu..dia pn skrg tgh peknen, dia due awal bulan 6...awal sebulan drp aku jer...anak sulung, so kne la beli nie sume..kalu aku tak peknen aku kasi jer yang daaliyaa dulu kat dia, tp sbb aku pun peknen dan due pun lewat sebulan dgn dia, so dia kne beli baru la..
yang dekat baju nie total rm110... tapi bju pink kat depan 2 pasang tu daaliyaa punyaa...hihihi rm15 sepasang.. tilam+bantal+kelambu tu pun kakak aku punya jgk..

tu jer la nak share barang aku rembat mase kat my dear tu...
pokai dah aku bulan nie....dah la hari nie baru 1hb.. gaji bulan nie kne catu la pembeliannya...hohohoohoh


p/s:- barang tak berapa bnyak sgt compare aku gi last year..sbb last year aku gi pun last day, brg still bnyk jgk la...huhuhu..mybe lme kot dia buat sale nie, so dia kuar sikit2 barang yang ade...

p/s 2:- wassup dgn laki aku gmbar2 nie sume alih dia cakap, "patut la mc, mc nak gi shopping rupanya..." hampeh...hahhahahaha...





4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

uuuiih sakan ni.. seronoklah semua murah2.kalau saya pergi pun rambang mata

mama ila said...

huhuhu..bestkan shopping barang beby...

Wawa said...

Humangai...banyak gilers...lame tak bersopping sakan mcm ni...sopping online je...hihi

Anonymous said...

assalam. nak tanya laa. bola yg warna warni tuu beli dekat mana ya?

:::Klik, klik, klik....:::