Followers

Friday, June 21, 2013

Adik Daaliyaa~Baby :- Tilam baby...

Assalamualaikum....
Sarung tilam baby dah siap....

Dulu mase daaliyaa aku tak beli pun tilam nie sume.. Sebabnya aku pantang kat kg, so segala tilam dah banyak kat kg tu...kikik..Disebabkan kan lepas bersalin nanti, aku berpantang kat sini, so aku pun gatai tangan beli tilam kekabu kat jalan area nak balik rumah aku tu...

Satu set tilam kekabu nie RM80...mintak tawar, tapi dia tak kasi...huhuuhhu...dekut la makcik nie...hohohoh..satu set tu ade satu tilam, satu bantal kepala dan 2 bantal peluk...
Sarung baby tu tu pulak aku beli jer kain kat Nagoya pastu aku upah mak pengasuh Daaliyaa yang jahit...
Aku mintak jahit simple2 jer..takyah yang rompol2 pun... Aku de jugak usyar2 kat blog or Fb orang yang jual set tilam macam nie, mahai sangat la harganya...so better beli set tilam sendiri dan upah buat sarung yang simple2..tu pun dah cukup cantik kat mata aku....
So nie la hasilnya...


 Warna tanah biru + corak bintang merah kecil2....


Warna tanah merah + corak teddy bear + love pink....

Kedua2 corak aku pilih yang unisex, mane tahu kuar boboi2 ke...hahahha...ape2 pun suka tgk jahitan mak Daaliyaa nie, kemas jer....hihiihih...Puas hati...

Total kos untuk tilam + sarung 
1 set tilam :- rm80
kain untuk buat sarung :- 1 meter rm2.50 jer...

A : Kain biru = rm2.50 x 4 meter = rm10 (4 meter nie dapat buat, satu helai sarung tilam, 3 helai sarung bantal peluk dan 2 helai sarung bantal kepala)

B :Kain Merah pun same macam kain biru tu jugak..

Kos upah belum tahu lagi, sebab belum tanya mak pengasuh..kikiki..Maybe dalam rm30...

so total sume Rm80+ Rm20+ rm30 = rm130 ajer.....


P/s:- Sarung asal tilam kekabu tu tetap warna pink hokeh....hihihi..

7 comments:

CikNaa said...

ciknaa pn tak cari lg..
ingat malas nk beli yg tebal2 sbb malas nk mengangkut ke hulu hilir kan.. heee.. nak tukar sarung je abg dia punye dulu..

erin said...

berdebor-debor adik baby nak keluar tu, tilam baru dh tunggu..haha

♥ ROS ♥ said...

Merahnye..hehe

cikpingu said...

canteknye sarung teddybear tu

Mooniqueen said...

Ala mcm kenan la pulak... nak kirim boleh ke?

D Yatie said...

Hehehe. Kite dulu x beli pun. Yelah. Bersalin kt kpg. Hahaha.

adianiez AIDA said...

dulu kala tahun 2007 aida beli siap dgn sarung nyer baru RM40 per set. skang ni da mahal sgt!!! tu la guna hingga beranak kan izzat. turun temurun :-)

:::Klik, klik, klik....:::