Followers

Friday, June 21, 2013

Daaliyaa :- Macam2 hal si bunga sorang nie...

Nie citer pasal kakak Daaliyaa pulak..Budak bertuah nie kan, kalu time dia ok, letak depan tv ok jer dia layan tgk tv tu.. tapi time bosan [agaknya citer astro tu suka ulang tayang tu dia bosan] dia sibuk la nak kacau aku buat keje, lebih2 lagi time aku nak masak..Aku potong bawang sibuk la dia nak potong jugak, aku letak periuk atas dapur dia pun sibuk la jgk kat celah2 aku... Pastu kan suka la main tong sampah dan tempat simpan barang2 keperluan macam sabun2 tu sume...gerammm jer...asyik ler jadi tarzan kat dapur tu... Dia pulak bukan jenis penakut..pernah aku usik lipas kat dia, bukan dia takut pun lagi dia suka ade lah..siap nk pegang lagi.....

Pastukan lagi satu tabiat diakan, mane tempat yang kita simpan tu la dia suka sepahkan...tapi kalu kita sepahkan tempat tu pulak takde la pulak dia kacau... Contohnya time lipat kain baju, kadang tu aku ni angkat baju 2 hari baru lipat, letak tepi tangga, xde pun dia nak usik baju yang tak berlipat tu... tapi kalu dah siap2 lipat baju tu sume, tak sampai setengah jam dia dah sepahkan sume baju yang aku lipat tu sume...hohohohooh....sibuk orang nak melipat dia nak lipat jgk...geram ok.... Same jugak kalu tempat simpan menan dia...kalu menan dia berterabur sume xdenya dia nak main...Dah tengok anak tak nak main, bonda dia nie pun kemas n simpan la sume barang menan dia tu.... Tapi lepas jer simpan, dikumbahnya balik...pastu buat muka tak bersalah...eeeeeeee...geram nak gigit2 + nak cubit2...

banyak akal sangat2 sekarang..Kadang tu pandai betul buat tipu2 nangis...nak tarik perhatian la tu...nak tergelak pun ade bila tgk... moh la kita layan gambar santai dia tengok tivi....geram nak gigit belakang dia tu...hahahahah...




time kusyuk tengok tv......

P/s:- abaikan ajer la keadaan rumah yang bersepah tu yek...baru balik keje, terus masuk dapur nak prepare barang masak pulak...hihiihi..gitu la keadaan rumah aku..hohohooho... penat oo kemas, pastu de plk yang tukang buat kembah...

8 comments:

D Yatie said...

Hahahaha. Kaaaannnn. Anak nih kemain lah pandai bab menguji kesabaran mak nyee. Huhuhu.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

panjang akal Daaliyaa ni

CikNaa said...

afiq dia terpaku depan tv fokus sgt bl tengok oscar oasis tu aje..lain2? nan ado laa.. msg2 nk jd abg & kakak gitu la gaknye kan>?

erin said...

ahahahaha..aiyooo geramnya tgk daaliyaa..bobot, kemain fokus tgk tv, bonda capture pic pun buat x tau

cikpingu said...

kemain lg daaliyaa ye... esok dpt adik cmne la gamaknye..

adianiez AIDA said...

hai hai aida bw and terjumpa and tersinggah blog ni. tgk daaliyaa comel terus follow :-)

baby aida kalau baju lom lipat pun dia tarik-tarik!!!! ni kan plak baju da lipat hi hi hi...

UMIE SUE said...

cantiklah umah akak..nnti nk dtg raya lah..heee

With Julia said...

Boleh eh daaliya dok dendiam dpn tv hehhehe si Qi mmg x leh dok cenggitu...ada je tempat dia nk merayau hahahha

:::Klik, klik, klik....:::