Followers

Tuesday, November 6, 2012

Gethering kat Tasik Shah Alam...

Salam semua, hari nie aku just nak share citer pasal gatehring dengan the gojes mommy blogger dengan anak-anak mereka Ahad lepas. Event tu start kul 10 pg sebenarnya, tapi aku sampai dalam kul 10.45 pg. Bangun dah awal, tapi biase la kan buat itu ini tuptup dah nak kul 10, then kul 10 baru siap mandi bagai. Sampai tu terus aku roger Umi [Puan Pinggu] tanya kat mana nak berkumpul kan. So far senang je la nak cari tempat tu sebab aku memang biase jugak ah area Shah Alam. 

Mase sampai tu, cuaca agak mendung dan hujan sikit tapi kejap jer la pastu panas balik. Kitaorang dah plan, setiap mak-mak kena bawak satu jenis makanan [lebih pun ok je] dan satu hadiah. Hadiah tu nak tukar-tukar sebagai kenangan. Aku bawa nasi minyak je, tu pun jenuh nak fikir nak bawak ape. Nasib my ma ade, so dia layang masak nasi minyak tu. Mula tu ingat nak beli jer siap-siap sebab tak tahu nak masak ape.

Memang best giler event tu, walaupun pertama kali berjupa tapi rase macam dah pernah jupe sebelum ni. Seronok melihat ragam anak masing-masing. Bila tiba time makan, serentak nak makan sume. Bila tiba time nak main sume mood ok je berguling, bergolek sana sini. Agah pun senyum je dan boleh beri kerjasama dengan baik sume anak-anak ni, tapi bila datang mood dah ke laut or ke tasik [situ takde laut tapi tasik jer, so ke tasik jer la ek] mula start meragam semuanya. Ade yang mengantuk la, panas la, macam-macam hal la kan. Tapi mak-maknya still nak berborak dan bergambar lagi. hihihihi

Jom layan beberapa keping gambar yang aku tangkap guna tel jer pun...hihi

 dengan si tecik Razin anaknya Cik Na

~ragam si kecil dan mommy, sesi perkenalan~

~ mood baik lagi time nie...al-maklum la baru sampai...~

 ~tengok la Razin, Airiel dan Aqil tu bawak haluan masing-masing..~




~ gemuknya aku dalam gambar nie [bajet kurus kan].. masing-masing mommy dan baby pandang kamera lain-lain, hepy jer anak-anak mase nie, sesi perkenalan kate kan~

 sorang termenung jauh, sorang lagi tengok ape tah yang menarik sangat kat bawah tu...
~my mom wif cucunya Daaliyaa~

 ~ nie sesi ke 2 gambar bersama, mase ni anak-anak dah start meragam... Annaila pun dah selamat bermimpi sampai ke bulan dah kot...~


~hadiah-hadiah....8 jer ade pun sebab 8 orang je yang boleh datang dengan izin-Nya~
 
 yeaa yeaa dapat hadiah....

aku dapat hadiah nie dari mommy Annaila {wawa donat}
tq wa.

so tu je la, serba sedikit cerita time gethering tempoh hari...
 kitaorang gerak balik dalam kul 2 ptg... ooo ye, lupa nak snap gambar makanan hari tu. Banyak jugak tau makanan yang mommy-mommy nie bawak. Ada satay, spegeti, kuih muih, kek dan macam-macam la.. [lupa ah banyak sangat]. Lepas balik dari event tu aku g My Dear warehouse pulak. Next entry aku citer k.

18 comments:

izfanora said...

jumpa jugak blog nie yer.. hihi.. knl kt luar dulu br dlm blog.. :) sy tukang amik gmbr je.. blum jd mommy blogger lg.. :P

cikpingu said...

gmbr dpt adiah 2.. alahii keciknye daku..

Mr n Mrs Zaidi said...

izfanora:- hola2...bertemu kt alam maya plk yek..hihihih xper2, coming soon, nnt leh join kitaorg plk..hihihi....

Mr n Mrs Zaidi said...

cikpinggu:- ye la..seronok dpt hadiah...hihihi...bukan umi kecik tp daku nie yang besauuu...huhuhuhu

e k i n ♥ y u s r i said...

nnti buatlah lg
nak join jugak

Erina Asmawani said...

Yeayy! Akhirnya bonda Daaliya dah hapdet. Best2! Nanti kita ley jumpa2 lagi :D

PUAN SUE said...

Seronknye..su xdpt join pn

AkmaFaizal said...

Lor...saye pun ke shah alam ahad juga.tp ke RATU le..next time klau ade gathering, bole gak join ni..hehe..tetiba jerk

aTy _faRed~ said...

banyak nyer babies..:)

♥ ROS ♥ said...

Bestnyer kak.. Tringin ros nak pergi... Tp jauh :(

Mommy_Cha said...

bestnye lahai. momy cha tak dpt gih..morning sickness kata kooo!

Mr n Mrs Zaidi said...

ekinyusri:- boleh2, nnt kita buat lgi gethering nie...seronok jgk walaupun pertama kali jupe...

Mr n Mrs Zaidi said...

erina:- tu pun jenuh nak hapdate..curi2 smbil buat keje...hihihi..tu la, nnt kita jupe lagi k..

Mr n Mrs Zaidi said...

sue:- tu la, ingt boleh jupe aqilah...xper, next gethering plk kita jupe...

Mr n Mrs Zaidi said...

akma:- la knp xjoin, boleh knl2...xper la, nnt next gethering buat proper sikit...so lebih ramai lebih meriah...

Mr n Mrs Zaidi said...

sis aty:- hahah tau xper, tp bnyk kumbang drp bunga la...xdpt juga nk jupe Qaleef...

Mr n Mrs Zaidi said...

ros:- mmg best...jom la skli skla turun sinie...hihihihi

Mr n Mrs Zaidi said...

mommy cha:- tu ah, tertnya2 jgk mne mommy, tp diorg ckp mommy mabuk2...so xdpt jupe dgn mikha la...

:::Klik, klik, klik....:::