Followers

Wednesday, November 7, 2012

My Dear Warehouse Sale

Salam. Hari nie takde WW, sebab terrajin nak buat entry panjang. Nak citer pasal My Dear warehouse yang aku gi lepas balik dari gethering kat Tasik Shah Alam tu. Aku sampai kt MD nie lebih kurang 2.30 petang. Pertama kali nak gi MD nie, so macam was-was nak cari tempat warehouse tu cuma aku duk area Puchong dan aku pun dah biase kawasan tempat MD buat sale tu. So takde la sesat bagai nak cari kan.

Sampai je mase tu hujan dah nak turun, kebetulan pulak Daaliyaa baru tido so aku suh ma aku duk dalam kereta dulu sambil-sambil aku nak masuk kat dalam nak usyar ape-ape yang murah-murah kan. Banyak jugak la barang-barang baby MD nie jual murah-murah. Macam stroller, walker, car seat baby cot dan seangkatan dengannya la kan.

Aku just nak aim stroller dan walker je untuk Daaliyaa, sebab walker yang ayah dia belikan dulu dah tercabut tayar dan aku pun pernah citer [post] yang tempat duduk tu pernah tercabut mase Daaliyaa tengah duk syok duk main dalam walker tu. Cari punya cari dapat la yang murah jugak ah bagi aku, berkenan dan harga pun berpatutan so aku grap ah satu. Pastu aku cari kipas yang nak letak kat stroller tu satu, then terus gi bayar, ye la risau Daaliyaa bangun dan nangis duk dengan Tokma dia. Dah bayar sume, aku gi hantar dulu barang-barang tu kat kereta. Masa tu memang Daaliyaa dah bangun tapi nasib dia tak menangis. Tengah duk masukkan barang aku ternampak blogger Ika dan blogger Cikna pun datang juga. 

Tak puas hati lagi nak membeli dan mengusyar, aku ajak ma dan dukung pulak Daaliyaa masuk kat warehouse tu. Kali nie duk usyar pulak stroller dengan Cikna, sebab dia pun nak cari stroller n car seat.
Pilih punya pilih, dapat la grap satu stroller untuk Daaliyaa satu dan Cikna beli untuk Razin satu. Ika pulak beli safety gated untuk Ammar. 

Ni la antara barang-barang yang aku grap kat MD warehouse sale tu. 

 nie la walker baru Daaliyaa, Rm60 jer..
murahkan..
ke korang rasa mahal???


 muka xcited dapat naik walker baru, dah la seksi pakai pampers jer


suka sangat dapat naik stoller baru, sampai goyang-goyang badan naik walker tu, 
walker nie kan ade lagu dan lampu nyala liplapliplap tu yang xcited sangat


kesian walker lame dia warna biru tu.
dah selamat masuk dalm stor, langsung Daaliyaa tak layan walker lame dia tu. tu duk sibuk nak ambil stroller baru dia pulak.


 nie pulak stroller fan dan mainan bila kita tarik talik tu kuar lagu
SF tu Rm16 dan mainan tu Rm10 jer..


 nie pulak stroller baru dia, tapi kat kotak bukan stroller dia tulis tapi baby buggy ker buggy baby gitu la.
aku ambil warna oren [sama dengan Cikna] sebab warna nie boleh pakai sume jantina. mane tahu lepas nie adik dia pulak nak duduk [adikk...???]
Harga buggy nie Rm79 jer pun.


kusyuk duk tengok SF tu berputar kuar lampu liplapliplap..
agak nya duk fikir ape la benda alah nie..
jakun tul la anak aku sorang nie.


geram sangat tengok benda tu berputar kuar lampu liplapliplap, terus tarik masuk dalam mulut..
Daaliyaa...Daaliyaa sume benda nak masuk mulutkan..


so nie jer la barang aku beli kat MD tu, total sume beli barang nie RM165...
Murah dan berbaloi sangat aku rase.
tak rugi la kalu gi warehouse nie.



12 comments:

AkmaFaizal said...

adeh..mcm mana tak tau ade jualan my dear ni..padahal umah dekat je...aisaymen..rugila ini macam wooo...

nice semua barang kaler oren.minat oren ek..hehe...mmg sesuai ngan anak, xkira apa jantina...terbaik!!!

erin said...

waa daaliyaa, semua pun nak oren..foodfeeder dia pun oren :D

Mommy_Cha said...

dah nama pon daaliya...pakai baju ke tak pakai ke nampak comel je. dia sama pesen dengan mikha semua benda nak masuk mulut...eeii gewam!

Mr n Mrs Zaidi said...

akma:- sis duk mne puchong?? ehmm tu la, sume oren,..xde ah minat oren tp suka beli sesuatu lain dri yg lain, biase org beli bby girl pink boy blue, so tukar2 sikit la..oren nie sume boleh guna boy or girl..

Mr n Mrs Zaidi said...

erin:- hahhaa thu xper, balik rumah bru perasan foodfeeder dia pun warna oren jgk....hihihihi... tp ok la oren boleh guna belaka, boy or girl..

Mr n Mrs Zaidi said...

mommy cha:- ye ah..geram nok gigit2... thu xper, sume benda nk masuk mulut, tp benda yg ptut masuk mulut dibuang n diketuk2 nya..

sweetlavender86 said...

buggy stroller ni jmpe kt manjaku dlm rm100.murah lahhh kt warehouse sale.nk crik gak buggy tuk anak 2thn tu.ok x buggy ni?dri segi roda die?

aTy _faRed~ said...

nak beli buggy macam tu ar..tak kesampaian...hurrmm....

Anak Lebah Comot said...

Waaa..naperla kt cni ader MD....geramnyerrr.....

Mr n Mrs Zaidi said...

sweetlavender86:- ehmm ye ker...sy tak pernah tgk harga buggy nie...tp mse w/h tu tgk terus berkenan, mmg murah dh bgi sy... so far saya pakai ok, senang nak bwk sbb bila kita lipat dh jadi mcm payung jer..jimat space...

Mr n Mrs Zaidi said...

aTy _faRed:- beli sis, jgn tak beli, menghasut nie,..hihihih\ senang nk bwk compare stroller...hihihihi..

Mr n Mrs Zaidi said...

Anak Lebah Comot :- hihihihi.. geram kan..

:::Klik, klik, klik....:::