Followers

Friday, November 2, 2012

pengubat rindu....cerita hari Jumaat..

Salam Jumaat, pejam celik, pejam celik dah masuk bulan November. Lagi sebulan nak masuk tahun baru 2013. Bila dah masuk tahun bau umur pun pasti meningkatkan? walawei dah tua dah aku yek..nak masuk 27 dah pun, rase macam 17 jer baru...hihi

Sekian lame menyepi, pastu muncul balik, lepas tu menyepi lagi then muncul balik ni aku just nak borak-borak hari Jumaat jer. Since dah lama tak update blog, aku nak citer benda yang terlintas kat fikiran aku nie jer.

1- Daaliyaa, anak dara aku tu baru jer baik demam. Walha baru jer baik demam 2 minggu lepas. Aku pun pernah bercerita dalam blog nie perihal dia demam 3 hari sebelum nak kena cucuk 6 bulan tapi after 2 week dia demam lagi. Kali nie demam dia makin teruk. Mase tu aku dengan dia jer kat rumah [laki aku kan outstation]. Dia demam elok jer bila dah sampai KL lepas balik raya Aidiadha hari tu. Mungkin penat duk dalam kereta dan penat asyik orang ni dukung, orang tu dukung balik raya lepas.


kesian bunga hati Bonda nie, demam lagi yek sayang.....
 2- Sebelum raya hari tu, aku apply cuti awal 2 hari. Aku ikut laki aku ke tempat keje dia sekrang kat Taiping. So 2 hari aku berkampung kat sane. Tak pergi mana pun sebab laki aku kan bekerja, pulak tu kat sana asal petang jer hujan. Mula-mula memang plan nak gi Zoo Taiping tapi memandangkan hujan jer so terbantut niatnya. Jadinya rutin kami 2 beranak tido jer la. Tengah hari laki aku datang ambil gi makan, then bawak gi site dia jaga tu. Kitaorang gerak balik kg malam raya, balik ikut jalan Grik coz balik rumah mentua dulu sebab nak buat akikah Daaliyaa.

Tunggu Ayah datang ambil nak gi makan, tido dulu seroung...

"Dah makan kenyang-kenyang, [tapi Bonda jer yang makan saya minum susu jer..huhuhu], ayah bawak gi site ayah keje pulak...bosan saya duk dengan bonda dalam kereta"

"saya dan bonda memang hantu bergambar..."

"kenapa muka saya begini yek...saya dah lupa la kenapa saya bermuka begini, agaknya saya teran berak or bosan tunggu ayah dalm kereta...???"

"ini lah site tempat ayah saya bekerja cari duit kasi kat bonda dan saya jugak untuk beli keperluan kami sekeluarga"

"gambar blur sebab time bonda tangkap gambar nie, dia letak kepala dia atas perut saya, kepala bonda dah la berat, tu yang saya tak duduk diam, bila saya tak duduk diam, tangan bonda saya pun bergerak jugak la..."

"ok, nie baru ok sikit kami berdua bersantai-santai dalam rumah"

"rumah yang ayah duduk ni besar tau, best saya golek-golek jadi macam askar kat sini"

"saya dan bonda lagi, hari ke-2 kami di Taiping..asyik duk rumah dan dalam kereta jer, ayah keje"

"saya tengah fikir nie, ape yang bonda saya buat tu"

"oooo bonda nak buat peace no war yek..."


3- Bila cuti banyak, harus lah keje kat ofis bertimbun kan. Tapi oleh kerena mood aku KOSONG, maka banyak keje tergendala. teruk kan dapat pekerja macam aku. nasib time nie bos aku tak de gi China, tu yang aku sesuka hati pending keje.hahhaha

4- Citer sedih lepas balik raya hari tu, sampai rumah tengok rumah blackout ko. benda yang terfikir kat fikiran aku harus la stok susu Daaliyaa kan. Sume stok tu rosak dan tak leh guna. sekarang gigih duk pump susu nak buat stok, nasib la sekarang Daaliyaa sekarang dah makan so, aku bagitahu pengasuh suh dia kurang kan dulu susu untuk dia sementara aku buat stok nie. So far boleh cover lagi nie. Hopely susu nie melimpah ruah la..

k ah nak sambung buat keje la, dah pukul 2.20 dah, keje banyak pending, Isnin nie bos dah masuk...
daaaa


7 comments:

eKa said...

COMEY SUNGGUH.GERAM TGK PIPI LABUH DIA TU

CikNaa said...

hye daaliyaa tembam2 comeii..bila la nk jmpe ciknaa nih..

Mr n Mrs Zaidi said...

sis eka:- tq..mcm mak dia tak?? hahhaha

Mr n Mrs Zaidi said...

cikna:- dh susut bdan dia skrg, demam kann...tu la ingt gathering cikna gi kalu tak leh jupe..

Mr n Mrs Zaidi said...

cikna:- dh susut bdan dia skrg, demam kann...tu la ingt gathering cikna gi kalu tak leh jupe..

Wawa said...

bambam sangat! tak sabar nak jpe budak kecik ni lg.

aTy _faRed~ said...

pipi die..!!!!! geram nyer..!! dah lah gebus....

:::Klik, klik, klik....:::