Followers

Friday, September 21, 2012

al-kisah kena inject 5 bulan..

isnin lepas aku halfday tengah hari...
nak gi check up mek bunga aku tu la...
check up 5 bulan...
so pagi macam biase ah masuk ofis..
almaklum la cuti 3 hari, keje pun banyak la..
pulak tu nak 1/2 day petang tu lagi la kelam kabut..
dah la petang tu nak 1/2 day, pagi baru apply..
lucky my boss tu baik orangnya,..luluskan ajer cutinya.. [sayang bos ketat-ketat....bodek nie...hahhahaa]
appoinment pukul 3, aku balik rumah makan solat dulu lepas tu baru g ambil daaliyaa kat rumah pengasuh...
dah la sorang-sorang, laki aku kan takde sekarang..
kena la belajar berdikari..nasib la budak kecik tu tak banyak ragam...

otw nak gi klinik..muka masam sebab panas or sebab kena duduk dalam seat car...

betul-betul muka tak puas hati nie..sampai berkerut-kerut dahi...kesian anak bonda nie yek...

buat muka lagi... muncungggg

termenung jauh jer anak bonda nie...ingat ayah yek sayangg...???
kul 2 lebih sampai klinik, sebab aku g pos ofis dulu...
ambil no dulu kt kaunter depan, baru la kne masuk kt bilik menunggu kat dalam...
mase duk menunggu giliran nak check up budak tecit nie merengek-rengek gitu...panas kot..sebab kk tu sekarang tengah renovation...cuaca kat luar pulak panas...harus la merengek,...so aku pun dukung dia bawak jalan-jalan pusing kk...tak lame lepas tu  turn daaliyaa...
masa nak bukak pampers dia, rupanya dia berak..tu la agaknya gelisah semacam jer anak bonda nie yek...
cuci sume baru la aku boleh timbang, ukur berat n ukur lilit kepala...

berat:- 8.9kg....
[patut la lenguh semacam bila dukung dia...]
tinggi :- 69cm
lilit kepala :- 43cm 
 
 
lepas ambil bacaan sume baru la budak nie tido kejap..asalnya memang dah nak tido mase mula-mula sampai, tapi tak tido, agaknya sebab dia berak tu yg dia tak selesa..mak dia pulak tak perasan anak berak... so anak tido mak pun bantai tido sekali sementara nak tunggu kne panggil masuk bilik rawatan nak ambil report booked tu.....

tido dulu seroung sebelum kena inject

muka orang bangun tido gitu la..bukan anak jer tido, bonda dia pun bantai tido jugak...lame sangat menunggu gitu la kaedahnya..


bonda yang terlebih xpose...hahahhaa..anak muka manah doh..

angkat kening sikit....jap lagi nak kena inject..

bosan betul la dengan bonda nie..tak hbis lagi ker tangkap gambar...

ape yang lebih menarik tu dik sampai kamera pun tak nak tengok...??

nie bukan nak ambil gambar anak tapi gambar mak jer lebih....

suka ah tgk muka aku sekarang..[puji diri sendiri nie...hahahaha nak tunggu org puji memang takde la kan]
puas hati pakai product everlynn tu...tak payah pakai bedak n krim pun nampak cerah n takde berminyak sangat macam sebelum nie...[nie bulan promote2 ok]

tengah syok bergambar, pastu no giliran kami pulak....
check itu ini itu ini, siap..
kena g bilik inject pulak...
mase kat bilik inject tak sempat ambil gambar...
dah nak kne kelek anak lagi, beg lagi...
mase tu aku sorang je menunggu so tak lame la..
mase nak cucuk tu budak tecit tak nangis pun..
risau jugak takut dia melalakkan..
tp alhamdulillah ok... siap tergelak aku dibuatnya..
mana tak nya, daaliyaa buat muka pelik mase jarum masuk dalam peha dia....
kan time nak cucuk kena riba dia macam nak kasi dia susu,
dia sibuk ah, cari nenen ingat orang nak kasi dia susu la tu...
pastu bukak seluar dia sikit, dia senyum, bila nurse letak ubat yang sejuk tu dia bulatkan mata dia...
nurse cucuk terus buat muka pelik...takde bunyi langsung..ek xde, uk pun xde...
kalu dapat ragam muka time tu memang lawak la..
aku bantai gelak jer... sampai nurse tu cakap, "bagusnya budak nie, tak nangsi pun...sedap cucuk peha dia, banyak isi..."...hahhahahahha... daaliyaaa..daaliyaaa..tu la awak..debab sangat...
so dah siap sume balik la kan..ape lagi...


::::rupanya tak la susah sangat bila laki aku takde nie...insyaallah boleh berdikari.... ::::



budak baru lepas kena inject... masam catum

7 comments:

CikNaa said...

razin cucuk next week! dis time kene tggu papa dia balik baru g klinik,serik dh g sorang2..huhu.

eKa said...

hehhehe...muka tak puas hati kan nurul....sakit kot

Mr n Mrs Zaidi said...

Ciknaa:- ye la, razin muda bbrp hri je dgn daaliyaa... Bila gi bertiga lebih baik sebenarnya...hihihi...

Mr n Mrs Zaidi said...

Sis eka:- tu la pasal sis..masam jer mukanya...nk kate sakit, tak nangis pun time cucuk tu...panas kot... Muka tak puas hati...

aTy _faRed~ said...

esok qaleef nak gi cucuk 5 bulan...nak kene bawak sendiri gak ..harap2 die ok mcm daaliyaa jugak..:)

Mr n Mrs Zaidi said...

sis aty:- knp lmbt sgt cucuk 5 bulan... ape2 semoga berjya pergi sendiri...kita kan mommy yg boleh buat ape sjer...hihihi

Mama Kembar 3 said...

comeinya daaliyaa, tembam geram rasa nak cubit cubit jaa pipi tu hehe

:::Klik, klik, klik....:::