Followers

Friday, September 21, 2012

Minggu yang SUPER DUPER sibuk...[Part ii]

entry semalam bersambung hari nie ok...
semalam sibuk giler kot, sempat jenguh blog kawan-kawan macam tu jer...
banyak keje nak kena buat, dengan drawing, tender sume...
minggu nie pulak, anak mata aku nie asyik la mengantuk..nak kata daaliyaa berjaga malam takde pulak...
yang hairannya, bila balik rumah walaupun mengantuk tetap kul 11 lebih baru boleh tido..
huhuuhuhuh...semalam dan 2 3 hari lepas, macam tak leh nak celik biji mata nie...adoyaaa....

ok la, nak sambung balik entry semalam punya... [siap ade part ii gtu...bajet ade orang baca kan..]

hari ahad tu, kul 11 malam baru semua tetamu balik,
mula tu aku nak terus tido jer, tapi memikirkan periuk belanga, pinggan mangkuk banyak, so gagahkan jugak basuh benda alas tu sume..[bukan rajin sangat tapi terpakse]
mase tu tinggal aku, daaliyaa dan laki aku jer pun...
semua keluarga aku yang lain dah balik rumah masing2..
ma, nenek n adik aku pulak naik bas kul 9 pg isnin nak balik terengganu, so kena la diorang ikut balik rumah akak aku dlu kat cheras...naik bas kt kajang kan so lebih dekat dgn rumah akak aku tu..
malam tu gagah juga la kami laki bini bersih n kemas dulu yang mana patut..
alang-alang dah penat, so penat kan diri sekali harung jer kan..
yang daaliyaa aku letak kt atas tilam, mula-mula, lame2 takde orang layan dia mula ah, uk ek uk ek..panggil orang suh angkat dia la tu..
aku pulak mase tu duk sibuk membasuh, last-last laki aku angkat dia sambil mengemas sambil dukung daaliyaa...
dah la buadak bertuah tu makin berat sekarang...
so dalam kul 2 pagi baru siap sume...
naik atas mandi, solat terus tido...bgn solat subuh esoknya sambung balik tido..
kul 11 lebih kot bru bgn anak beranak ni..penat woooo...

Isnin:-
- sambung mengemas yang mana patut...
- gi makan-makan rumah kawan kaepada jiran aku..aku n daaliyaa jer yg gi pun..laki aku duk rmh jer...[kejap jer pun gi nya...]
-penat..penat..penat... tapi best....

tu jer la weekend lepas....

nak citer pasal check up daaliyaa hari selasa pulak...

next entry yek...

:::::ok aku tinggalkan gambar semek bambam aku nie dengan kawan baru dia...
gambar nie aku tangkap hari had malam ker isnin malam, macam tu la.. lupa...::::::


kawan baru daaliyaa..hadiah dari untie nine...

daaliyaa dan dolly [nama kawan baru dia tu aku kasi]


ape yang adik pandang tu,,,???

mata sape tu yekk...??

geramnyaaa budak nie...geram nak gigitttttttttttt.....

2 comments:

Mommy_Cha said...

eh..anak u nih comel lah...i nak chop buat menantu lah boley hihihi....

Mr n Mrs Zaidi said...

mommy cha:- tq...entah comel ikut sape..mak ayahnya bkn comel pun..agaknyamse prgnnt dlu sy suka tgk benda yg comel2, tu yg terkenan sikit.... boleh2....

:::Klik, klik, klik....:::