Followers

Thursday, September 27, 2012

berguling dan menyembur....

Salam....
Daaliyaa sekrang dah pandai berguling sendiri bila dah meniarap...
dulu dia pandai meniarap jer then bila penat mula mintak tolong orang terbalikkan dia semula...
since malam khamis lepas, dia dah boleh betulkan badan dia sendiri....
 [nie versi entry banyak gambar tau]


 mase ni duk main dengan pak teh dia [adik zaidi]...sumbat dalam walker...tapi pak teh dia mata sibuk duk tengok tv...sekarang pun bila orang panggil dia, dia akan paling muka dia... tapi kan kalu panggil dia Daaliyaa, kadang tu dia tak berpaling, tapi kalu panggil adikk, terus berpaling..[motif berpaling bila panggil adik jer...hahaha]



asalnya dia duk atas tilam dia, dia kan aksi menurun badan tu pandai, tu yang duk atas carpet kayu tu..mase nie lum berguling lagi...sambil duk tengok tv dengan pak teh dia..




cubaan untuk meniarap nak meniarap...dan mase nie jugak dia pandai balikkan semula badan dia..mula-mula berjaya tu dia tersengih jer pandang aku..bpastu berhenti berehat jap, lepas gigh nak balikkn semula bdan dia tu...then sambung balik aksi meniarap...aku duk perhatikan jer aksi dia tu.....
sambil duk tangkap gambar sambil duk suka sume ade...hahhaha.. gelagat dia tu betul menghiburkan...
hilang tau segala penat bekerja...



see, cubaan untuk meniarap dan berpusing lagi...


aksi ber"gimrama" daaliyaa sambil tengok tv...suka sangat angkat kaki macam tu...nak gi hantar sekolah gimrama la nanti...hahha..boleh dok agak2??



nak golek lagi la, [dah macam ayam golek jer]
 



mase nie dia dah masuk celah cabinet tv tu...orang baru boleh bergolek, tu yang xcited sangat bergolek...
tak sedar doh masuk celah ape pun, janji boleh bergolek2..
 


pastu aku angkat balik letak atas tilam dia...tapi biase la, kejap jer baring atas tilam tu... bergolek lebih sedap katanya....
 

bila dah penat bergolek2, kalu time tu duk melintang ok la, tp kalu tengah meniarap, mula ah mintak tolong orang suh betulkan keadaan dia..dah penat nak betulkan sendiri...
dan kadang tu jugak tengok diam jer, rupanya dah tertido budak tecik nie...


 penat penat main, tak sempat nak betulkan badan dia terus tido... 
mase nie kat rumah akak aku kt cheras tu..


  termenung ke pe tu dik...??

 
 penat yek sayang...tengok la tangan dia...laki aku cakap macam tangan papaya..[ala citer yang zul yahya berlakon tu...]


pastu tabiat terbaru dia pulak sekrang, dah pandai menyembur...gambar menyembur lum sempat nak tangkap lagi..tapi pagi tadi aku bersiap nak gi keje tengah tido pun boleh menyembur..agak2 mimpi mandi kolam sambil sembur air kot...hahhahaha...
daaliyaa...daaliyaaa..macam2 aksi la anak dara bonda nie..
kadang tu aksi nya macam boboy jer...lasak dan ganas...[ye la dari mula pregnent laki aku nak baby boy]
hahhahahahhaa...


pengubat penat lelah balik keje ayah dan bonda nie...

2 comments:

Mommy_Cha said...

alahai u tau tak..hari2 mesti nak tengok si daaliya ni..geram lah momy cha! semakin comel!!! geram sgt2....

:) harap2 terkenan kat baby dlm perut momy cha nanti..nak baby gegirl!

Mr n Mrs Zaidi said...

mommy cha:-hahahha...ye ker mommy...
insyaallah, comel mcm mikha nnt... sy prgnnt dlu suka tgk benda yang comel2...

:::Klik, klik, klik....:::