Followers

Tuesday, September 11, 2012

Setelah 2 tahun lebih kawen...kena tinggal...

Salam semua...
semalam ingt nak buat entry, tapi entah macam mane tak terbuat entry pulak...huhuhu..
penyakit "M" selalu melanda diri aku nie...
lebih-lebih lagi time nak mengapdate blog...[tula la ko, orang nak berblog, ko pun sibuk nak berblog tapi lepas tu malas nak update]
hari nie laki aku kena gi outstation kat Taiping, Perak..
first time kena tinggal lepas 2 tahun lebih kawen...
pulak tu sekarang dah ade anak..kalu mase takde anak ok jugak...
sebelum nie aku tinggalkan dia sorang..tapi tu pun sebab aku balik kampung berpantang...
ni dia kena tinggalkan aku dan anak sebab kerja..[ok la tu, cari nafkah untuk keluarga, ko kena bersyukur]
bukan sehari dua tau, tapi 2 or 3 bulan macam tu la dia gi sne...
hari nie dia g melawat tapak n cari tempat penginapan dulu kat sana...
maybe balik malam nie atau esok [kalu tak sempat balik malam nie...]
pastu hari khamis nie baru dia gi sana terus.. [then weekend balik semula kot, tapi memang kena balik]
so bila ade anak nie kena tinggal macam rase patah kaki dan tangan sebelah..
ye la, sebelum nie aku gi keje bab-bab tutup pintu, pagar, check rumah semua laki aku buat..
dia gi keje lewat..orang keje site gitu la gayanya...
tapi hari nie, kul 7.15 macam tu dia dah kuar rumah...
so sume tugasan yang dibuat sebelum gi keje aku yang buat...
macam kelam kabut la aku dibuatnya...huhuhuuh...
dulu anak dia yang angkat then masukkan dalam kereta..
pintu pagar, rumah sume dia yang tutupkan...
panaskan enjin kereta, masukkan barang aku n anak dalam kereta semua dia yang buat...
tapi hari nie dia sempat panaskan kereta dan letak barang-barang tu sume dalam kereta jer..
yang lain aku yang kena buat..
dan semua tugasan nie aku kena buat bila dia takde kat sini nanti..
baru aku rase waaaa susahnya, rumitnya..
betapa kelam kabutnya aku nanti....
waaaaaaaawaaaaawaaaaaa..[nangis ko]
huhuuhuhuhu...laki aku cakap "nanti syg kena belajar la berdikari abg takde nie..."
aku no hal if sorang tapi ade anak ni macam tak cukup tangan rasenya..huhuuhhu...
takpe-takpe aku cuba belajar hidup berdikari..insyaallah boleh kot...
harap-harap anak dara aku tu tak meragam la sepanjang ayah dia takde kat sini...
selepas nie hari-hari weekday aku dengan daaliyaa jer la...
sedihhnyaaa....baru aku tahu berharganya laki aku tu...lalallalalalal
selama nie macam tak hargai jer dia kan....[jahat punya bini....]
bukan tak hargai tapi malas jer nak tunjuk sangat..hahhahahahha [sape tak sayang laki kan]
ok la ade keje sikit nak buat nie....see u again


:::harap-harap laki aku sempat la balik hari nie...::::

4 comments:

aTy _faRed~ said...

Aty tak ley ar tak de asben same..boring tu satu hal.. tak de menolong terbaik u pon satu hal lagi..huhu..betul kan..jadi kelam kabut lelagi dah ade anak ni... :-)

Mr n Mrs Zaidi said...

ehmmm tu la pasal sis...patah tangan rsenya kan..

Nadt said...

saya PJJ ngan husband. sangat kelam kabut. naseb baik ada housemate ble tengok2 jap. kalau housemate xde sbb cuti ke, memang langsung takble buat hape dah. dok tercongok layan anak je la.tapi tak lama lagi housemate nak kawen n pindah rumah, abes la makin serabut la daku.

Mr n Mrs Zaidi said...

NADT:- lagi mencabar tu..sy kne bersyukur la sbb suami sy just outstation jer..org lain kne pjj lagi haru kn...

:::Klik, klik, klik....:::