Followers

Friday, April 12, 2013

Part 3 :- 12 April 2012

Semalam aku takde post entry sebab 11 April 2012 tu xde citer menarik sepanjang duk hospital tu.. Rutin biase jer la kan seperti hari sebelumnya...

Tengah hari, Khamis 12 April 2012, ade sorang doktor pakar nie buat pemeriksaan kat ward aku tu [Setiap hari doktor pakar berbeza tau tapi kalu doktor pelatih tu mejoriti aku dah kenal la..] Bila sampai turn aku, macam biase la macam2 soklan ditanyanya... Then doktor nie, cuba cadangankan pada aku untuk buat INDUCE..katanya, kandungan aku nie dah matang, so baby pun dah matang... Kan baby aku kurang gerak, sebab tu dia cadangkan supaya aku induce. Katanya lagi, berdasarkan keputusan CTG, scan, jantung baby sume ok, tapi kenapa baby tu kurang gerak kita tak pasti.. Sekurang2nya kalu dia lahir , kita boleh tengok dia depan mata, dia menangis ker, senyum ker sakit ker ape ke kan... So dia suh bincang dengan laki aku dulu macam mane keputusan aku tu...

Biase la aku, soalan aku pada doktor tu, boleh tak saya nak balik...?? Kena marah jer jawapannya..hohooho...Dr cakap sape nak pantau awak kalu awak duk rumah..?? suami awak??? kat hospital nie 4 jam sekali nurse dtg check, so awak tak perlu risau..terjadi ape2 nurse, doktor ade...saya takkan benarkan awak balik...nanti suami awak datang bincang dengan dia..kalu tak pun nanti suh dia jupe saya ok...Hambik ko kena marah..muka mase ni dah nak nangis dah...tp doktor tu marah pun bukan suara yang kuat dan kasart la, slow talk jer...tapi korang tahu jer la, ibu mengandung nie, pantang sikit kena marah ke ape ker mula ah terasa kan..hahaha..padahal doktor cakap pun benda betul...pulak tu mengandung sulung, gitu la gayanya...kikiki...

So, lepas discuss dengan doktor sume, aku pun tel laki aku tu... Dia cakap nnt sesi petang waktu melawat dia akan jupe doktor tu...Petangnya, doktor tu dtg balik kt katil aku nak discuss dengan laki aku pulak...so laki aku pun setuju la kan, benda elok buat ape nak bangkang... aku pulak bila laki dah setuju, aku pun setuju jgk la....


Bila keputusan dah dibuat, doktor tu cakap, aku kne induce kul 5 pagi 13 April 2012....


next entry........

3 comments:

Eta said...

Semoga Allah bantu awak untuk bersalin dgn mudah. x sabar nk tunggu next entry. selamat berkenalan dr http://etawonderland.blogspot.com/

Shasha Azmar said...

Laaaaa...kita kes yang sama dan hospital yang sama, wad pon sama, wad 5D..cemana la boleh tak jumpa kan..hisshhhh...5 hari kita kena tahan wad sebab baby kurang gerak..
**nyanyi lagu 'kita serupaaaa'

Aty_Fared said...

Terimbau kenangan...:-)

:::Klik, klik, klik....:::