Followers

Monday, April 22, 2013

Weekend Daaliyaa :- Melawat haiwan di Zoo Taiping...

Salam uolss....
Selamat hari Isnin...
Tup tup hari nie dah start keje balik....
Nasib la sume keje dah siap, so boleh ler releks2....
Btw, nak mintak maaf kat mama yaya coz xsempat nak join besday Adelia....
Sori banyak2 tau, nanti kalu de kesempatan kita jupe yek...In syaa Allah...
Actualy, weekend lepas laki aku ajak ikut di gi Taiping lagi..
Last minit plan.. Ingat nak gi cameron tapi tak sempat.. Laki aku de site inspection/test project yang dia buat kat Taiping tu..Project dia kat sana tu dah siap...Kalu takde ape2 hal, minggu nie last la dia kat sana, tu dia ajak kami ikut dia lagi...
Kitaorang gerak hari Jumaat malam kul 12 tgh mlm...sampai Taiping kul 4 pagi...
Sabtu pagi tu aku duk rumah jer... sebab lagi aku gi site, dalam kul 11 tu laki aku datang ambil sebab nak suh aku gi servis kereta, dia nak kena gi site, so dia hantar aku dulu kat servis center tu..Dalam kul 1 lebih baru siap servis, kali nie balik aku balik sendiri jer, laki aku tak ambil...so redah jer jalan yang laki aku tunjuk otw nak gi servis keta tu..nasib jupe jalan balik...Daaliyaa plk dia baik  jer duk kat seat sebelah tu, dah ler xde car seat ape kan... So hari Sabtu tu, mmg xde xtvt sangat sebab laki aku buat test tu sampai ke petang..kami 2 beranak nie tido jer la kejenya kat rumah tu....

Hari Ahad pulak, pagi tu laki aku siapkan report dulu nak kena summit kt consultant... Dalam kul 1 lebih baru kuar rumah, gi makan 2 dulu pastu terus ajak laki aku gi Zoo Taiping... Ingat ahad tu nak gi cameron, tapi bila fikir macam tak syok jer gi rushing macam tu, so aku ajak gi zoo je la...Lagipun, alang2 dah datang Taiping tu, sebelum2 ni tak sempat gi, so skrg ambil peluang la kan...

 muka xcited nak gi zoo...

posing dengan buaya dulu...muka stedi jer time nie...sebenarnya Mc Bunga tu belum perasan ade buaya besar kat sebelah dia tu...

 baru perasan dengan buaya tu, sengih2 nak pegang...nie budak banyak berani wooo...nasib la buaya tipu2 ajer....


jom bonda pun nak gedik same la tangkap gambar...

harga tiket rm12 untuk dewasa..tapi kalu orang Taiping dapat lagi murah rasenya, sebab mase beli tu orang tiket tu tanya datang dari mana...
kanak2 3 tahun ke bawah free....

muka xcited tengok burung..siap nak pegang lagi...sekali burung ngap jari baru tahu....





jenuh ayah nak layan mek bunga sorang nie..kejap nak jalan, kejap nak dukung...ayah penat letak dalam stroller..tapi bila duk dalam stroller macam2 la aksinya...

buaya tembaga...banyak lagi haiwan lain, tapi aku malas nak tangkap gambar sebab mengah mak buyung nie jalan pusing zoo...aku ajak laki naik tren tapi d tak mau...katenya nanti mudah aku nak bersalin...sampai sekrang lenguh betis aku nie...

dah habis pusing zoo, isi perut mek bunga pulak [ayah+bonda jgk]..sebab tengah hari orang makan dia sibuk nak tido...ayah yang suap, 1 suap masuk mulut anak, 3 suap masuk mulut ayah...kalu ayah suap, memang comot la ini budak...hohhohho...

so tu jer la xtvt weekend kitaorang...kul 6 ptg gerak balik Puchong..Otw balik tu hujan lebat giler..jalan pun jadi jem.. 2 kali de xcident sepanjang perjalanan balik semalam...

6 comments:

D Yatie said...

Arissa tak pernah lagi jejak kaki kat Zoo Taiping.. Each time ada plan, mesti cancel. aahahaha.

Ros Anis Rusli said...

ala pic sorg2 tu comey gila

hayati hashim said...

punya excited smpi siap berdiri dlm stroller ;)

CikNaa said...

mcm best je bawak bebudak g zoo kan?

Nurul Aziz said...

Daaliya comel sangat.. gebu.. rambut curl2 mesy2 buat geram je tengok dia..

Aty_Fared said...

Kemain sampai berdiri nak nangoknyer yer..:-)

:::Klik, klik, klik....:::